Z11Kijkduin

Van 1 tot en met 15 augustus vindt de Boskalis Beach Cleanup Tour plaats die Stichting De Noordzee al voor de achtste keer organiseert. Samen met duizenden vrijwilligers ruimen we in 30 etappes weer de héle Noordzeekust op. Doe jij ook mee? Meld je aan voor een of meerdere etappes! Blijf op de hoogte van de Boskalis Beach Cleanup Tour en al het andere werk van Stichting De Noordzee via Facebook, Twitter, Instagram en onze maandelijkse ZEEmail.

Aankomst
Op 11 augustus ruimen we het strand rondom Beachclub People op, mede mogelijk gemaakt door onze partner Avanade. Daar staan wij voor je klaar met opruimmaterialen: onze Noordzeekraam is open van 10.00u tot 16.00u. Vanaf 10.00u kun je je melden met je inschrijfbewijs. Bij het inschrijven kies je een tijdslot. We willen je vragen om je binnen jouw tijdslot te melden bij de Noordzeekraam. Je hoeft het inschrijfbewijs niet uit te printen, want we kunnen je inscannen vanaf je telefoon.

Op deze locatie is project.BB aanwezig. Zij maken robots die strandafval kunnen herkennen. In Kijkduin zullen ze enkele demonstraties geven op vaste momenten. Ze testen hoe de robots werken en hebben jouw hulp daar ook bij nodig. Een leuk en interessant intermezzo tijdens het opruimen! De robots zijn ook aanwezig 5 augustus in Renesse en 15 augustus in Zandvoort.

Nieuw concept
De afgelopen jaren liepen al 14.457 vrijwilligers mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour. Jij misschien ook wel! Dan is het goed om te weten dat het dit jaar net wat anders gaat. Andere jaren liepen we bij de meeste etappes met een grote groep van A naar B, om vervolgens met de bus terug te worden gebracht. Dit jaar hebben we elke dag twee Noordzeekramen staan: eentje in het noorden, en eentje in het zuiden van het land. Wanneer je ’s ochtends aankomt, staan wij klaar om je te verwelkomen, uitleg te geven en opruimmaterialen uit te delen.

Een Tourdag
En dan ga je aan de slag! Wij hebben van tevoren met vlaggen een groot stuk strand afgebakend waar je kunt opruimen. Je mag zelf weten hoe lang je wil helpen. Je bent welkom als je de hele dag wilt opruimen en graag een eind loopt, maar ook als je maar een uurtje kunt en in de buurt van het paviljoen wilt blijven. Een deel van ons team ter plaatse is de hele dag bij de Noordzeekraam, en een deel van het team loopt en fietst rond in het afgebakende stuk strand om jou te helpen met het legen van je vuilniszak en om al je vragen te beantwoorden over het afval of over mooie aanspoelsels die je vindt op het strand. Je kunt de opruimmaterialen tot uiterlijk 16.00u inleveren bij de Noordzeekraam.

Wil je met je hond meedoen aan de Tour? Dat kan op 14 augustus in Noordwijk!

Wat neem je mee?
Zie het als een dagje strand, maar dan opruimend voor een gezonde en schone Noordzee. Denk aan:
• Voldoende water, lunch en tussendoortjes. We moedigen het aan om zo min mogelijk afval te creëren, dus als je een broodtrommel of een herbruikbare waterfles hebt – super! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om te lunchen bij het strandpaviljoen.
• Zonnebrandcrème en een pet/hoedje om je tegen de zon te beschermen.
• Goed schoeisel waarmee je over het strand kunt lopen.
• Neem zelf handschoenen of andere opruimmaterialen mee als je die hebt. In verband met COVID-19 kunnen wij die helaas niet verstrekken.

Coronamaatregelen
1. Onze medewerkers op locatie gebruiken de CoronaCheck-app en hebben een Digitaal Corona Certificaat (DCC). Voor jou, deelnemer aan de Tour, is dit niet verplicht.
2. Wij vragen wel om je te houden aan de coronamaatregelen van de overheid. Denk bijvoorbeeld aan thuisblijven als je klachten hebt en aan afstand houden. Volg de instructies van ons team op.
3. Neem zelf handschoenen of een prikstok mee als je die hebt, i.v.m. hygiëne.
4. Je kunt je handen desinfecteren bij onze Noordzeekraam.
5. We willen je vragen om je ’s ochtends aan te melden binnen het tijdslot dat je hebt gekozen. Zo kunnen we voorkomen dat het erg druk wordt en we onvoldoende afstand kunnen houden.

Samenwerking
De uitvoering van de Boskalis Beach Cleanup Tour wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partijen. Avanade maakt deze dag mede mogelijk. Avanade biedt IT-consulting en services, met de focus op het Microsoft-platform door middel van bedrijfsanalytics, bedrijfsapplicaties, cloud, digital marketing en managed services.Op de hoogte blijven

Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een bevestigingsmail met meer informatie over de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. We zullen je per mail op de hoogte houden van eventuele wijzigingen van jouw etappe. En een paar dagen voor jouw etappe sturen we een herinneringsmail met nuttige informatie. Kijk hier voor meer praktische informatie, en lees hier de spelregels die je ondertekent bij inschrijving.

Inschrijven

Over de locatie

beachclub people
Kijkduin (Beachclub People)

Op 11 augustus ruimen we het strand rondom Beachclub People op, mede mogelijk gemaakt door onze partner Avanade. Daar staan wij voor je klaar met opruimmaterialen: onze Noordzeekraam is open van 10.00u tot 16.00u.

Adres
Zuiderstrand 18
2586 JK Kijkduin (Den Haag)
Inschrijven