N1. Schiermonnikoog

01-08-2018
5-8 km
Schiermonnikoog (Paviljoen de Marlijn)
Schiermonnikoog (Paviljoen de Marlijn)
Aftrap NOORD • Waddeneiland
10:00

Vandaag is de START van de Boskalis Beach cleanup Tour 2018!

Zowel op Schiermonnikoog als in Cadzand, vindt vandaag de start plaats van de Boskalis Beach Cleanup Tour 2018! 

Zoals ieder jaar doen we weer iets bijzonders bij de start en daar hebben we jullie hulp weer hard bij nodig! Dit wil je niet missen, dus schrijf je in en help mee!

Over deze etappe

De etappe van vandaag starten we bij paviljoen de Marlijn, je wordt daar om 10u verwacht en ontvangt dan een lekker bakje koffie of thee. Neem wel van huis je eigen lunchpakket mee, we lunchen met zijn allen op het strand. Na de lunch gaan we verder met onze opruimactie en eindigen we bij hetzelfde paviljoen, waar de benen even lekker omhoog kunnen onder het genot van een welverdiend drankje.

Het is leuk en bijzonder om bij deze etappe aanwezig te zijn, omdat het de aftrap is van de 2018 editie. Vaak is er ook  pers aanwezig en dat maakt het allemaal een beetje spannend. Schiermonnikoog is een prachtig eiland, dus overweeg vooral eens om te kijken of je niet een paar dagen verblijf op dit mooie eiland kunt combineren met de Beach Cleanup. Het werk is de moeite waard, want er is altijd veel afval te vinden. Hoe meer mensen, hoe schoner, hoe beter voor de natuur.

Nadat je je hebt ingeschreven krijg je van ons een bevestiging met meer informatie. Wil je weten wat handig is om allemaal mee te nemen kijk dan bij praktische informatie. Ook hebben we enkele spelregels, check hier.

Wist je dat?

Schiermonnikoog een eigen eilander volkslied heeft? 
Skiermûntseach de Friese naam is voor Schiermonnikoog?
Dit eiland de minste lichtvervuiling van Nederland heeft waardoor er op een onbewolkte maanloze nacht ongeveer 3000 sterren te zien zijn?

Wil je graag je hond meenemen? Kijk dan eens bij de speciale Hondenetappe.

Schrijf je in voor deze etappe

Toolkit voor een schoon strand Voorinschrijving 2021! NIEUWSBRIEF RESULTATEN 2019 Foto's BBCT2019 word vrijwilliger

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiële bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!