N10. Petten 2 (Zeehond)

10-08-2019
6,5
Petten (Paviljoen Zee & Zo)
Zuidelijke etappe
Dubbele etappe: Zeehond
10:00

Op 10 augustus staat een dubbele etappe op het programma, ten noorden en zuiden van Petten. Zo kunnen we een extra lang stuk van de mooie Noord-Hollandse kust schoonmaken, waar we in eerdere edities van de Boskalis Beach Cleanup Tour niet aan toe kwamen.

De zuidelijke etappe tussen Hargen en Petten.

De route loopt over het strand langs de voormalige Hondsbossche duinen. Wat vroeger een verharde zeedijk was, is in de afgelopen jaren omgetoverd in een prachtige duinenkust met een breed strand. Het is een strand waar soms veel afval aanspoelt. In de afgelopen jaren konden de vrijwilligers van de Boskalis Beach Cleanup Tour dan ook flink aan de bak op deze etappe.

Over deze etappe

De etappe van vandaag starten we in Petten bij paviljoen Zee & Zo, je wordt daar om 10u verwacht en ontvangt dan een lekker bakje koffie of thee. Na de ontvangst en uitleg stappen we met zijn allen in de bus en worden we ten zuiden van de Hondsbosche duinen afgezet. Vanaf daar lopen we zo'n 7 km terug naar paviljoen Zee & Zo.
Neem wel van huis je eigen lunchpakket mee, we lunchen met zijn allen op het strand. Na de lunch vervolgen we onze weg Zee & Zo, waar we eindigen onder het genot van een drankje.


Nadat je je hebt ingeschreven krijg je van ons een bevestiging met meer informatie. Wil je weten wat handig is om allemaal mee te nemen kijk dan bij praktische informatie. Ook hebben we enkele spelregels, check hier.

Wil je graag je hond meenemen? Kijk dan eens bij de speciale Hondenetappe.

De noordelijke etappe tussen Callantsoog en Petten. De route loopt over een prachtig strand langs het natuurgebied Het Zwanenwater van Natuurmonumenten. Dit strand is nieuw in de route van de Boskalis Beach Cleanup Tour.

 

Voorinschrijving 2020 NIEUWSBRIEF STICHTING DE NOORDZEE Foto's BBCT2019 RESULTATEN 2019 Nieuws

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiële bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!