N12. Egmond - Castricum

12-08-2018
7,8 km
Egmond (Strandpaviljoen De Schelp)
Castricum (Deining aan Zee)
Ned. Elasmobrachen Ver.
10:00

Wie kent de witte vuurtoren (Jan van Speijk) van Egmond nou niet? Een echte landmark. Wanneer het eb is verandert het strand in één grote zandvlakte en kunnen wij natuurlijk heel goed schoonmaken! Een van de bekendere badplaatsen in Nederland is Egmond, en mocht je er nogn ooit geweest zijn dan is deze etappe zeker een aanrader.

 

Over deze etappe

De etappe van vandaag starten we in Egmond bij paviljoen de Schelp, je wordt daar om 10u verwacht en ontvangt dan een lekker bakje koffie of thee. Neem wel van huis je eigen lunchpakket mee, we lunchen met zijn allen op het strand.Na de lunch vervolgen we onze weg naar Deining aan Zee, waar we eindigen onder het genot van een drankje.

Deeze borrel wordt gesponsord door de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging. Zij doen mee aan de BBCT om aandacht te vragen voor nog een andere bedreiging voor de Noordzee, namelijk overbevissing. Daarom wacht aan het eind van de etappe naast de borrel, de mogelijkheid om met korvisser en natuurgids Gjalt Sparrius van De Natuur Natuurlijk op duurzame wijze het leven in de Noordzee te ontdekken

Wij zorgen ervoor dat je met de bus wordt teruggebracht naar de startlocatie. Je kunt aangeven of je van deze bussen gebruik wilt maken in het inschrijfformulier. Je mag ook vertrekken met eigen vervoer, geef dan ‘nee’ aan in het formulier op de vraag of je van het busvervoer gebruik wilt maken.

Nadat je je hebt ingeschreven krijg je van ons een bevestiging met meer informatie. Wil je weten wat handig is om allemaal mee te nemen kijk dan bij praktische informatie. Ook hebben we enkele spelregels, check hier.

Wil je graag je hond meenemen? Kijk dan eens bij de speciale Hondenetappe.

Schrijf je in voor deze etappe

Voorinschrijving 2019 Foto's BBCT2018 Resultaten 2018 Nieuws

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!