N2. Ameland 1

02-08-2018
5-8 km
Ameland ('t Strandhuys)
Ameland ('t Strandhuys)
1e etappe op Ameland
10:00

De eerste etappe op Ameland! Ameland is altijd een bijzonder eiland tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour. Hier gebeuren gave en spannende dingen, weet het team ter plekke ons te vertellen. Gemeente Ameland is altijd nauw betrokken bij de Cleanup en Juttersvereniging Ameland neemt ons mee naar de plekken waar het meeste afval ligt. 
Heel bijzonder om van een echte Amelander verhalen te horen en te helpen zijn eiland schoon te krijgen!

Op Ameland hebben we 2 etappes, dus slim om ze beiden mee te doen en meteen lekker een nachtje of twee op Ameland mee te pakken. Handig ook, omdat de Cleanup om 10 uur begint!

Over de etappe

De etappe van vandaag starten we bij paviljoen 't Strandhuys, je wordt daar om 10u verwacht en ontvangt dan een lekker bakje koffie of thee, dat gesponsord wordt door het paviljoen! Neem wel van huis je eigen lunchpakket mee, we lunchen met zijn allen op het strand. Na de lunch vervolgen we onze weg en eindigen bij ons startpunt, waar we onder het genot van een drankje dat je van ons krijgt, kunnen napraten.

Nadat je je hebt ingeschreven krijg je van ons een bevestiging met meer informatie. Wil je weten wat handig is om allemaal mee te nemen kijk dan bij praktische informatie. Ook hebben we enkele spelregels, check hier.

Wist je dat?

De bewoners van Ameland hun eigen dialect hebben; het Amelands. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten van een Fries eiland, spreken en verstaan maar weinig Amelanders Fries.

Voorbeelden van Amelander woorden:
Aast - Zo meteen
Metmake - Meemaken
Skip - Schip
Aveseren - Opschieten
Kom jou ok? - Kom jij ook?

Wil je graag je hond meenemen? Kijk dan eens bij de speciale Hondenetappe.

Schrijf je in voor deze etappe

Toolkit voor een schoon strand Acties zomer 2020 Geen Tour in 2020 NIEUWSBRIEF RESULTATEN 2019 Foto's BBCT2019

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!