Praktische informatie

Help je op je één of meerdere locaties mee? Daar zijn we heel blij mee, want de héle Noordzeekust schoonmaken kunnen we niet alleen.

Omdat we je graag goed informeren over het verloop van de Boskalis Beach Cleanup Tour, vind je hieronder alle praktische informatie. Is na het lezen van deze pagina je vraag nog niet beantwoord? Kijk dan vooral even op onze veelgestelde vragen-pagina!

In het onderstaande overzicht vind je informatie over de volgende onderwerpen:

Locaties

Met de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Van 1 tot en met 15 augustus zullen we in dertig etappes de hele kust afgaan.

Bekijk het volledige antwoord

Inschrijven

Voor het inschrijven maken we gebruik van Eventbrite. Via de etappe-pagina kom je op de website van Eventbrite terecht en hier kun je je inschrijven voor de betreffende locatie. Je ontvangt dan een 'ticket' met streepjescode in je mailbox. Neem deze mee naar de locatie, zodat wij de streepjescode kunnen scannen. Dit mag een papieren printje zijn, maar we kunnen je ticket ook vanaf je mobiel scannen. Graag zelfs, dit scheelt weer papier.

Bekijk het volledige antwoord

Deelnemen als bedrijf

Dit kan! Stichting De Noordzee vindt het heel waardevol én leuk als bedrijven meedoen met de Boskalis Beach Cleanup Tour. Het vergroot de bewustwording van plasticvervuiling in zee en op de stranden bij het bedrijfsleven. Zo kunnen er in de toekomst mogelijk nieuwe verbindingen en samenwerkingen ontstaan. Omdat het bestaan van de Boskalis Beach Cleanup Tour samenhangt met partners en sponsoren, wil Stichting De Noordzee haar partners en sponsoren de exposure geven die zij verdienen.

Bekijk het volledige antwoord

Start-, en eindtijd

De etappes beginnen om 10.00 in de ochtend. Dan verzamelen we bij een strandpaviljoen. Om 10.30 zullen we vervolgens met de bus naar de startlocatie vertrekken. Om 15.30 komen we terug bij het strandpaviljoen en sluiten we de dag af.

Bekijk het volledige antwoord

Vervoer & parkeren

Je komt altijd op eigen gelegenheid naar de locatie. Dit kan lopend, per fiets, met openbaar vervoer of met de auto.

Bekijk het volledige antwoord

Eten & drinken

Lunch en drinken is niet inbegrepen bij een etappe. Daarom willen we deelnemers vragen om zelf eten en drinken mee te nemen.

Bekijk het volledige antwoord

Meenemen

Naar eigen inzicht kun je meenemen wat jij nodig hebt tijdens een wandeldag op het strand. Daarnaast hebben we een praktische checklist opgesteld met items die je niet moet vergeten.

Bekijk het volledige antwoord

Vuilniszakken en afval inzamelen

Onze vuilniszakken zijn gemaakt van gerecycled plastic. Ook gaan we komende editie werken met alternatieve, duurzame zakken. Is je vuilniszak vol of wordt deze te zwaar? Dan kun je deze afgeven aan een vrijwilliger of op een specifieke plek neerzetten. Dit verschilt per locatie en laten we je op locatie weten.

Bekijk het volledige antwoord

Met kinderen

Het strand opruimen is een hele leuke en leerzame bezigheid voor kinderen! Hoe ouder de kinderen zijn, hoe langer ze het zullen volhouden. Bepaal zelf hoe lang je opruimt met (kleine) kinderen. Alles wat je opruimt komt nooit meer in de zee terecht, dus voel je niet bezwaart als je niet de hele dag opruimt. Combineer het opruimen bijvoorbeeld met een dagje strand.

Bekijk het volledige antwoord

Hond mee

Wij organiseren elk jaar een speciale hondenetappe. Daar ben je van harte welkom met je hond. We hebben de locatie zorgvuldig uitgekozen zodat je hond tijdens de hele etappe los mag lopen. Op de meeste andere locaties mag je in de zomer niet met je hond komen. Zoek zelf van tevoren op de website van de gemeente uit of je je hond mee mag nemen of niet.

Bekijk het volledige antwoord

Afmelden/verhinderd

Mocht je verhinderd zijn of je bent ziek, meld je dan af via Eventbrite. In de email die je krijgt na aanmelding, staat hoe je dat kunt doen.

Bekijk het volledige antwoord

Foto’s en video’s na afloop

Je vindt de foto’s en video’s terug in de albums op onze Flickr pagina of onze social media pagina. Let op: niet op iedere locatie is een professionele fotograaf aanwezig.

Helpen met promotie

Wil je helpen met de promotie van de Beach Cleanup Tour? Dat waarderen we enorm. Deel onze berichten op social media en vertel vooral je vrienden en familie dat je Stichting De Noordzee helpt tijdens de Beach Cleanup Tour.

Bekijk het volledige antwoord

Helpen tijdens de etappes

Wil je vrijwilliger worden en helpen met de Beach Cleanup Tour of iets anders doen voor Stichting De Noordzee, dan ben je van harte welkom!

Bekijk het volledige antwoord

Doneren

De organisatie en logistiek van de Beach Cleanup Tour kost geld. Bedrijven, overheden en natuurorganisaties helpen met sponsoring. Jouw bijdrage hoe groot of klein helpt ook.

Bekijk het volledige antwoord

Op de hoogte blijven

We doen ons best iedereen zo veel mogelijk te voorzien van de juiste informatie. Hieronder vind je alle mogelijke manieren om de Boskalis Beach Cleanup Tour ontwikkelingen te volgen én zo altijd up to date te zijn.

Bekijk het volledige antwoord


    Steun ons

    Stichting De Noordzee is de enige onafhankelijke natuur-en milieuorganisatie die zich specifiek op de Noordzee richt. Het grootste natuurgebied van Nederland. Al ruim 40 jaar zijn wij dé maatschappelijke organisatie voor een schone en gezonde Noordzee. Samen met andere organisaties werken wij aan de bescherming en het duurzaam gebruik van de Noordzee, o.a. door dit jaar voor de tiende keer de Boskalis Beach Cleanup Tour te organiseren. Wij stellen het ontzettend op prijs als je met een eenmalige gift of een structurele donatie wilt bijdragen aan een schone en gezonde Noordzee!

    Meer informatie over strandafval

    Op het eerste gezicht lijkt het strand misschien schoon. Maar helaas ligt er eigenlijk altijd en overal afval op onze stranden. Gemiddeld vinden we 282 stukjes afval op honderd meter strand!

    De meest gevonden soorten strandafval zijn vispluis, kleine en grotere stukjes plastic, doppen en snoepverpakkingen. Op toeristische stranden worden vooral veel sigarettenfilters gevonden. Maar let op: er zijn ook dingen die op afval lijken, maar gewoon bij het strand horen. Zoals zeewier, eieren van zeedieren en schelpen.

    In onze toolkit leer je alles over wat je op het strand vindt.

    Word vrijwilliger

    Elk jaar zetten honderden vrijwilligers zich in voor een schone en gezonde Noordzee. Bijvoorbeeld door afval op te ruimen op het strand, te helpen met het organiseren van evenementen en het verspreiden van onze boodschap. Deze vrijwilligers zijn voor ons ontzettend belangrijk, want alleen samen kunnen we de Noordzee pas écht schoon en mooi maken!