SPECIFIC, trouwe sponsor van de hondenetappe, aan het woord. Waarom is een schone zee belangrijk?

"In onze SPECIFIC honden- en kattenvoedingen zijn vis en andere ingrediënten uit de zee, afkomstig van geaccrediteerde duurzame bronnen, een belangrijk onderdeel vanwege de omega-3 vetzuren en de vele gezondheidsvoordelen die dat heeft.

Het is dus van groot belang dat de oceanen waar die vis vandaan komt beschermd worden en een goede, gezonde leefomgeving zijn. Hoe beter de kwaliteit van de vis, hoe beter de kwaliteit van ons product, en daar profiteren alle honden en katten van die SPECIFIC te eten krijgen. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om het milieu te ondersteunen die de bijzondere ingrediënten levert die in onze voedzame en gezonde voedingen zitten.

In 2015 lanceerden we onze SPECIFIC Circle of Good-initiatief. Door middel van de Circle of Good dragen we ons steentje bij en doneren we jaarlijks 5% van de opbrengst van de SPECIFIC voedingen aan goede doelen die zich inzetten voor het milieu. Met Stichting De Noordzee hebben we een goed doel gevonden dat zich inzet voor het behoud van de oceanen waar onze vis vandaankomt. Daarmee is voor ons de cirkel rond!

Stichting De Noordzee zet zich in voor een schone kust en zee. Jaarlijks organiseren ze deze grootse Beach Cleanup Tour. Met onze speciale hondenetappe willen wij de diereigenaren bereiken en ze kennis laten maken met hetgeen waar wij voor staan. Dankzij de diereigenaren die SPECIFIC aan hun huisdier geven kunnen wij dit namelijk doen en daar zijn we dankbaar voor.

Bij SPECIFIC willen we ook op andere gebieden een steentje bijdragen, duurzaamheid bereiken vraagt ook om verbeteringen op alle gebieden van het bedrijfsleven. We kijken hierbij niet alleen naar verantwoorde en duurzame productie, maar ook naar opslag en distributie- en samenwerkingspartners. De introductie en uitrol van recyclebare verpakkingen is een belangrijke stap in dat traject en sluit aan bij onze Circle of Good.

Daarom:

  • Streven we naar duurzame productie
  • Is alle vis in onze voedingen afkomstig van geaccrediteerde duurzame bronnen
  • Verminderen we per jaar 25 ton CO2-uitstoot door de 2.500 m² aan zonnepanelen op het dak van ons Europese magazijn
  • Hebben verpakkingswijzigingen in 2018 en 2020 het gebruik van plastic met 42 ton per jaar verminderd
  • Zijn onze kartonnen verpakkingen FSC-gecertificeerd
  • Introduceerden wij in 2020 onze Organic-lijn met biologische voedingen en treats. Als een van de eerste producenten van diervoeding verpakken wij ons biologisch droogvoer en alle treats in recyclebare zakken.
  • Zetten wij ons ervoor in om vanaf 2023 alle voedingen in recyclebaar materiaal te verpakken
  • Door SPECIFIC aan uw huisdier te geven steunt u al onze initiatieven. DOE MEE AAN DE CIRCLE OF GOOD!
  • Meer lezen over de Circle of Good van SPECIFIC? Kijk op www.specific-diets.nl."

Foto's door Lize Kraan.