"Wij doen mee omdat..." - In gesprek met Celest Jansen

Datum: 17-07-2017

De komende weken gaan we in onze rubriek "Wij doen mee omdat..." in gesprek met partners en samenwerkingen van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Vandaag zijn we in gesprek met Celest Jansen, General Manager bij DFDS.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Celest Jansen en ik ben werkzaam als General Manager bij DFDS.

Wat is jouw link met de Noordzee / plastic soup?

DFDS vaart dagelijks met twee schepen over de Noordzee, van IJmuiden naar Newcastle in Engeland. Sinds een aantal jaar werkt DFDS samen met ORCA, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van dolfijnen en andere dieren die in de Noordzee leven. Medewerkers van ORCA varen van mei t/m september mee aan boord om vanaf het schip hun belangrijkste taak uit te voeren: het spotten van dieren die in de Noordzee leven. Dit wordt nauwkeurig bijgehouden om goed in kaart te brengen waar de dieren voorkomen. Op basis van deze informatie worden, in samenwerking met de overheid, maatregelen genomen om de dieren te beschermen.

Wat wil jouw organisatie graag bereiken?

Sinds enkele jaren hebben wij een Wildlife Centre aan boord van ons schip KING Seaways. Hier geven de medewerkers van ORCA lezingen aan onze gasten, om hen meer te leren over het wildlife in de Noordzee. Ook gaan ze samen met hen op zoek naar vogels, dolfijnen en ander wildlife. Op deze manier willen wij een steentje bijdragen aan de kennis over de Noordzee en de dieren die er in leven. Een reis over zee brengt je dicht bij de natuur en we hopen op deze manier het bewustzijn van onze gasten te versterken. Voor kinderen worden er ook diverse activiteiten georganiseerd, om ook juist aan deze generatie kennis over de natuur door te geven. Op mijn eigen reizen heb ik al veel wildlife gezien. Indrukwekkend blijven de Jan van Genten bij de Engelse kust, maar mijn mooiste ervaring was tijdens een overtocht waarbij de zee spiegelglad was. Tijdens het diner hadden we uitzicht op miljoenen kwallen die langs kwamen zwemmen. Heel bijzonder! 

Waarom doen jullie mee aan de Beach Cleanup?

De plastic soep brengt het wildlife in zee in gevaar. Daarom steken ORCA en wijzelf graag de handen uit de mouwen op 15 augustus, om het stukje strand tussen IJmuiden en Zandvoort schoon te maken. 

Waarom moeten zoveel mogelijk mensen meedoen aan de Beach Cleanup volgens jullie?

Van Stichting de Noordzee leerden we dat per 100 meter strand gemiddeld 375 stuks afval worden aangetroffen, reden genoeg om met zijn allen de handen uit de mouwen te steken tijdens de Beach Cleanup Tour. Bovendien belooft het een gezellige dag te worden!

 

Wil je meelopen met de DFDS Beach Cleanup op dinsdag 15 augustus van IJmuiden naar Zandvoort? Meld je direct aan >

 

Oh, en psst! Wist je dat er tijdens de Tour ook een te gekke Noordzee Wildlife MiniCruise te winnen valt? Check het hier >

 

Voorinschrijving 2019 Foto's BBCT2018 Resultaten 2018 Nieuws

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!