"Wij doen mee omdat..." - In gesprek met de Dutch Garrison

Datum: 08-07-2019

De komende weken gaan we in onze rubriek "Wij doen mee omdat..." in gesprek met partners en samenwerkingen van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Vandaag zijn we in gesprek met Xavier, eventcoördinator en stormtrooper bij de Dutch Garrison.

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Xavier, ik ben een stormtrooper van het Galactische Keizerrijk, uit een sterrenstelsel hier ver vandaan. Hier op aarde is onze organisatie bekend als het 501st Legion. De Nederlandse afdeling daarvan heet de Dutch Garrison. Alle leden van de Dutch Garrison hebben een screen accurate kostuum van de slechteriken uit de Star Wars films. In die kostuums dragen we onze liefde voor die films uit, helpen we verschillende goede doelen, hebben we veel lol, en houden we deze planeet bezet.

Wat is jouw link met de Noordzee / plasticsoep?
Die is simpel: als stormtrooper is zonder twijfel de meest gehoorde vraag: “Is dat nou warm, zo’n pak?”. Het antwoord daarop is ook zonder twijfel: “Ja!”. Als stormtrooper heb ik dus een direct persoonlijk belang bij een fijne en schone plek waar we lekker met zijn allen af kunnen koelen.
Daarnaast zijn een groot aantal van onze pakken van plastic gemaakt. Ik moet er niet aan denken dat die zomaar ronddobberen in de oceaan. Lord Vader zou daar zeker niet blij mee zijn. En die wil je niet kwaad maken…

Wat wil jouw organisatie graag bereiken?
Elk jaar is er een verkiezing van ‘mooiste planeet van de sector’, en de winnaar van die verkiezing krijgt extra vrije dagen. Dat willen we dus wel winnen. De afgelopen jaren hebben we elke keer verloren van Saturnus… Saturnus! (Alleen maar omdat die planeet een ring heeft… pfff!) De aarde is aardig op weg om een van de mooiere planeten te worden, maar met meer dan 100 miljoen ton plastic in de oceaan… tja, daar win je geen schoonheidsprijs mee.
O ja, daarnaast zijn we ook op zoek naar 2 robots: een gouden en een blauw-witte. Als iemand die gezien heeft, geef ons even een seintje.

Waarom doen jullie mee aan de Beach Cleanup Tour?
Als stormtrooper zie je natuurlijk aardig wat planeten… prachtige landschappen zoals Naboo, of Alderaan (o nee, die niet). Maar ook planeten waar je eigenlijk liever niet komt, zoals Jakku, wat een absolute vuilnisbelt is. De aarde zit er een beetje tussenin, het kan allebei de kanten op gaan in de toekomst. Het is natuurlijk in het belang van ons allemaal om ervoor te zorgen dat we de goede kant op gaan. We wonen allemaal liever op een mooie planeet toch?

Waarom moeten zoveel mogelijk mensen meedoen aan de Beach Cleanup Tour volgens jullie?
Nou, hoe mooi onze pakken ook zijn, in sommige pakken is het best moeilijk om te bukken. Dus wij kunnen alle handjes goed gebruiken om ons te helpen het strand zo schoon mogelijk te krijgen. In ruil daarvan krijgt iedereen een mooiere planeet terug, en kan je met ons op de foto op een prachtig mooi strand! Als we daarmee die prijs voor mooiste planeet niet winnen, weet ik het ook niet meer!

Voorinschrijving 2020 NIEUWSBRIEF STICHTING DE NOORDZEE Foto's BBCT2019 RESULTATEN 2019 Nieuws

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!