"Wij doen mee omdat..." - In gesprek met Dominique van 't Hof

Datum: 12-07-2017

De komende weken gaan we in onze rubriek "Wij doen mee omdat..." in gesprek met partners en samenwerkingen van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Vandaag zijn we in gesprek met Dominique van 't Hof, Project Lead e-Business bij Royal IHC.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Dominique van 't Hof en ik werk bij Royal IHC als Project Lead e-Business. Ik hou me bezig met het online vertegenwoodigen van IHC en de services die wij kunnen onze klanten kunnen bieden. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik bestuurslid bij de IHC Foundation. Met de Foundation wil IHC bijdragen aan sociale, culturele en maatschappelijke activiteiten namens én in samenwerking met haar medewerkers. "Bijdragen aan een beter leven voor alle mensen op aarde".

Wat is jouw link met de Noordzee / plastic soup?

Mijn relatie met de Noordzee is met name recreatief. Het Nederlandse strand, met de duinen vind ik erg bijzonder en doet me aan thuis denken. Des te meer reden om er voorzichtig mee om te gaan. Sinds een aantal jaar ben ik me erg bewust van de impact die wij als mensen hebben op de natuur. Als ik afval zie in de natuur, of foto's van dode vogels met plastic afval in hun maag, dan denk ik dit kan toch niet de bedoeling van ons consumptie gedrag zijn. We hebben maar één aardbol, waar wij samen met flora en fauna leven, laten we hier zuinig mee om gaan!

Wat wil jouw organisatie graag bereiken?

Royal IHC is een onderneming met een winstoogmerk: binnen de kaders van het runnen van een bedrijf nemen we onze MVO verantwoordelijkheid. Wereldproblematiek in ons eentje oplossen lukt niet, maar we kunnen en willen een belangrijke bijdrage leveren. Om deze bijdrage te borgen hanteert IHC drie MVO pijlers:

1. Als eerste hebben we "Duurzaam Ondernemerschap": door deze pijler te benoemen geeft IHC aan om nu en in de toekomst zekerheid te willen bieden aan haar stakeholders een gezond en winstgevend bedrijf te zijn dat haar MVO ambities waarmaakt.

2. Ten tweede is de "Sociale Verantwoordelijkheid" benoemt. Hierin staat de maatschappelijke positie van IHC centraal. Belangrijk is dat dit niet alleen van toepassing is op de activiteiten binnen de poorten van de eigen onderneming, maar ook onze toeleveranciers, onderaannemers en buitenlandse werven waar we zaken mee doen vallen hieronder.

3. Ten slotte neemt IHC middels de pijler "Aandacht en Zorg voor het Milieu" de verantwoordelijkheid om de milieubelasting van de geleverde producten en diensten alsmede de milieubelasting van haar eigen voortbrengingsprocessen zoveel mogelijk te reduceren.

Waarom doen jullie mee aan de Beach Cleanup?

Het is dit jaar voor de tweede keer dat wij een etappe sponsoren. Vorig jaar was de eerste keer en dat is ons goed bevallen, het was een productieve en ook gezellige dag. Daarom doen wij dit jaar weer mee.

Daarnaast is het onze maatschappelijke verantwoording om een bijdrage te leveren aan het werkgebied van de schepen en equipment die wij bouwen; de wereldzeeën en oceanen.

Als IHC Foundation zoeken wij, naast het leveren van een financiële bijdrage, altijd naar een manier waarop onze medewerkers kunnen participeren in de bijdrage aan een goed doel. Ook daarom sponsoren wij ook dit jaar weer de etappe van Brouwersdam, genoeg kilometers om weer met zijn allen schoon te maken!

Waarom moeten zoveel mogelijk mensen meedoen aan de Beach Cleanup volgens jullie?

Hoe meer mensen er mee helpen schoonmaken, hoe meer mensen zich ervan bewust worden wat de gevolgen zijn van het achterlaten van afval voor de natuur. Wij kunnen de flora en de fauna met zijn allen beschermen en dat begint bij het weggooien en opruimen van elk stukje afval. Samen houden we de wereld mooi en schoon!

 

Wil je meelopen met de Royal IHC etappe op zaterdag 05 augustus van Renesse tot Brouwersdam? Meld je direct aan >

 

Toolkit voor een schoon strand Acties zomer 2020 Geen Tour in 2020 NIEUWSBRIEF RESULTATEN 2019 Foto's BBCT2019

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!