"Wij doen mee omdat..." - In gesprek met Kiki van Dongen

Datum: 20-06-2019

 

De komende weken gaan we in onze rubriek "Wij doen mee omdat..." in gesprek met partners en samenwerkingen van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Vandaag zijn we in gesprek met Kiki van Dongen, Business Operations Manager bij Flextrash.

Wie ben je en wat doe je?
Hi! Mijn naam is Kiki, inmiddels al meer dan twee jaar onderdeel van ons creatieve team bij Flextrash. Dagelijks werken wij keihard aan onze missie om afval te krijgen waar het thuishoort, namelijk: in de prullenbak. Ik zorg ervoor dat onze groene dromen omgezet worden in actieplannen. In onze dagelijkse activiteiten staan we achter onze missie door afval te scheiden, zo duurzaam mogelijk te lunchen en onze omgeving netjes te houden. Daarnaast zijn we niet vies van een rondje zwerfies rapen na de lunch! Of een rondje ploggen met collega’s om plastic afval te rapen voor de Landelijke Opschoondag! Het liefst vergader ik aan het strand om nieuwe inspiratie en energie uit de natuur te halen en onze Amsterdamse busy brains tot rust te brengen. šŸ˜Š 

Wat is jouw link met de Noordzee / plasticsoep?
Door men aan te sporen verantwoordelijkheid te nemen voor hun afval, zijn we weer een stapje dichterbij een schonere oceaan. Daarnaast ondersteunt Flextrash de Mobile Waste Foundation met elke aankoop. Dankzij deze donaties kan de Mobile Waste Foundation duurzame initiatieven sponsoren die bezig zijn met het opruimen van de plasticsoep zoals de Beach Cleanup Tour. 

Wat wil jouw organisatie graag bereiken?
Flextrash droomt van een wereld waar afval belandt waar het hoort, zodat de juiste afvalverwerking kan plaatsvinden. Nog steeds eindigt te veel afval op plekken waar het niet hoort, namelijk in de natuur. De bossen en wateren liggen vol plastic. Het milieu is letterlijk in gevaar door dit probleem. Steeds meer dieren komen in aanraking met plastic. Wij, bij Flextrash, hopen doordat we een flexibele prullenbak bieden die men overal mee naar toe kan nemen. Dat men gestimuleerd wordt verantwoordelijkheid te nemen voor haar afval zodat dit niet meer op plekken belandt waar het niet hoort te zijn.

Waarom doen jullie mee aan de Beach Cleanup Tour?
Wij vinden de Beach Cleanup Tour een prachtig initiatief van Stichting De Noordzee. Het opruimen van afval heeft een directe link met ons product en daarnaast vinden we het heel tof om te helpen opruimen. Onder het mom van ‘alle beetjes helpen’, denk ik dat veel meer mensen dit zouden moeten doen. Samen kunnen we veel dieren en de natuur een handje helpen door te voorkomen dat er nog meer afval in de zee beland. Wie wil daar nou niet aan meedoen?

Waarom moeten zoveel mogelijk mensen meedoen aan de Beach Cleanup Tour volgens jullie?
Zoals ik al omschreef kan ik geen reden bedenken waarom je hier NIET aan mee zou moeten doen. Kortom, hoe meer mensen helpen, hoe meer afval belandt op de juiste plek. Het is belangrijk dat mensen daarnaast ook bewust worden van de hoeveelheid afval op onze stranden, ik denk dat eenieder enorm geschokt zal zijn van wat er allemaal gevonden wordt tijdens de Beach Cleanup Tour. Samen kun je het verschil maken, dus hoe meer helpende handjes, des te groter wordt het verschil! Samen voor een schone wereld.

Voorinschrijving 2020 NIEUWSBRIEF STICHTING DE NOORDZEE Foto's BBCT2019 RESULTATEN 2019 Nieuws

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!