Wij doen mee omdat... in gesprek met Kingspan

Kun je jezelf kort voorstellen? 

Kingspan is wereldleider op het gebied van geavanceerde isolatie- en bouwschiloplossingen. Onze missie is een toekomst zonder schadelijke uitstoot, waarin het welzijn van de mens en onze planeet centraal staat. Onze producten en oplossingen kunnen bijdragen aan circulaire, koolstofvrije gebouwen, die thermisch efficiƫnter zijn en het welzijn van de bewoners verhogen.

Waarom doet Kingspan Insulation Continantal Europe mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour? 

Via ons Planet Passionate Communities-initiatief streven wij ernaar mensen en gemeenschappen over de hele wereld te steunen en tegelijkertijd duurzame praktijken te bevorderen. De Beach Clean Up Tour past daar naadloos in. We ondersteunen Stichting De Noordzee omdat we geloven in het belang van een schone Noordzee. Voor onze klanten en medewerkers biedt de Beach Clean Up Tour een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en tegelijkertijd belangrijk werk te verrichten voor onze Noordzeekust.

Wat zijn de belangrijkste duurzame doelen van Kingspan Insulation Continental Europe? 

We zijn Planet Passionate in alles wat we doen. Onze toewijding aan duurzaamheid is verankerd op elk niveau binnen Kingspan en bij elke stap in het productieproces. We werken op alle fronten aan duurzaamheid: water, energie en circulariteit. We zijn 100% energieneutraal. Planet Passionate is ons 10-jarig duurzaamheidsprogramma. We hebben onszelf uitdagende doelen gesteld, wat betreft Energie, Koolstof, Circulariteit en Water. In 2030 willen we onder andere een koolstofvrije productie bereiken, nul bedrijfsafval naar de stortplaats brengen, 1 miljard gerecyclede petflessen in onze productieprocessen gebruiken en 100 miljoen liter regenwater opvangen. Lees hier ons Planet Passionate rapport.

Waarom moeten mensen meedoen aan de Beach Cleanup Tour? 

Zwerfafval op stranden en in zee is schadelijk voor de zee en de vele diersoorten die er leven. Alleen samen kunnen we de Noordzeekust opruimen en het bewustzijn bij mensen verhogen om geen afval achter te laten op het strand of in de natuur.

Wat zijn jullie tips voor een schone en gezonde Noordzee? 

Gebruik geen single use plastic, maar hergebruik en gooi afval netjes weg.