"Wij doen mee omdat..." - In gesprek met Laura Dompeling

Datum: 03-07-2017

De komende weken gaan we in onze rubriek "Wij doen mee omdat..." in gesprek met partners en samenwerkingen van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Vandaag zijn we in gesprek met Laura Dompeling, projectleider Communicatie bij Stichting Nederland Schoon.

 

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Laura Dompeling en ik ben werkzaam voor Stichting Nederland Schoon als projectleider Communicatie. Samen met collega’s houd ik mij bezig met de externe communicatie voor NederlandSchoon en Supporter van Schoon. In de praktijk betekent dat onder andere een bijdrage leveren aan jaarlijkse campagnes, zoals de Landelijke Opschoondag (een jaarlijkse dag om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen) en de Schoonste Stranden Verkiezing.

Wat is jouw link met de Noordzee / plastic soup?

Al sinds mijn jeugd heb ik een grote voorliefde voor natuur en in mijn vrije tijd ben ik regelmatig met mijn gezin en hond op het strand te vinden. Zowel in de winter als de zomer kan ik genieten van de schoonheid van de kust en dan valt het meteen op als er afval rondslingert op het strand. Veel afval zoals plastic breekt niet af en komt in zee terecht. Het is een kleine moeite om afval weg te gooien, maar via NederlandSchoon komen er steeds meer strandpalen met afvalzakjes op de stranden te staan om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken.

Wat wil jouw organisatie graag bereiken?

NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. We voeren campagnes tegen zwerfafval, doen onderzoek, adviseren bedrijven en zetten aanstekelijke acties op. Daarnaast ontwikkelen wij campagnes gericht op diverse doelgroepen. Met de Supporter van Schoon-campagne willen wij mensen bewegen om niet alleen hun eigen afval netjes weg te gooien, maar ook af en toe iets extra's te doen.

Waarom doen jullie mee aan de Beach Cleanup?

NederlandSchoon en de Boskalis Beach Cleanup Tour willen hetzelfde bereiken: een schone kustlijn en mensen bewegen af en toe afval op te rapen dat ze tegenkomen. Graag ondersteunen wij initiatieven zoals de Beach Cleanup Tour en door gezamenlijk op te trekken kunnen we zoveel mogelijk mensen bereiken met onze boodschap.

Waarom moeten zoveel mogelijk mensen meedoen aan de Beach Cleanup volgens jullie?

Een goed voorbeeld doet goed volgen, daarom hopen we dat de Tour steeds meer mensen beweegt om in actie te komen of in ieder geval de omgeving schoon achter te laten. Wij organiseren tijdens de Beach Cleanup Tour de Supporter van Schoon familiedag op 14 augustus, die heel geschikt is voor jong en oud. Een korte etappe van drie kilometer, dus iedereen kan eraan meedoen!

 

Wil je meelopen met de Supporter van Schoon familiedag op maandag 14  augustus? Meld je direct aan >

Toolkit voor een schoon strand Acties zomer 2020 Geen Tour in 2020 NIEUWSBRIEF RESULTATEN 2019 Foto's BBCT2019

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!