"Wij doen mee omdat..." - In gesprek met Marie-Louise Hoyer en Carolien Mechielsen

De komende weken gaan we in onze rubriek "Wij doen mee omdat..." in gesprek met partners en samenwerkingen van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Vandaag zijn we in gesprek met Marie-Louise Hoyer en Carolien Mechielsen.

Kun je jezelf kort voorstellen?

Wij zijn Marie-Louise Hoyer en Carolien Mechielsen en zijn allebei dit jaar gestart bij Dechra Veterinary Products als sales manager en sales support SPECIFIC.
We zijn woonachtig in Het Groene Hart en echte buitenmensen, houden van de natuur en het maken van lange wandelingen met onze honden. Daarnaast zijn we allebei opgegroeid aan de kust en delen we de liefde voor het strand en de zee. We zijn dan ook super enthousiast en trots dat wij namens Specific in samenwerking met Stichting De Noordzee deze speciale hondenetappe mogen organiseren en kunnen bijdragen aan de Beach Cleanup Tour.

Waarom doet SPECIFIC mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour?

Door mee te doen aan de Beach Cleanup Tour laten we zien dat we niet alleen praten, maar ook echt doen! In onze SPECIFIC diervoeding maken we gebruik van vis. Van groot belang is het dus dat de oceanen niet bevuild worden. Wij dragen ons steentje bij door middel van de Circle of Good. SPECIFIC doneert jaarlijks 5% van de opbrengst aan goede doelen die zich inzetten voor het milieu. Met Stichting De Noordzee hebben we een doel gevonden dat zich inzet voor het behoud van de oceanen waar onze vis vandaan komt. Daarmee is voor ons de cirkel rond!

Met onze speciale hondenetappe willen wij de diereigenaren bereiken en ze kennis laten maken met hetgeen waar wij voor staan. Dankzij de diereigenaren die SPECIFIC aan hun huisdier geven kunnen wij dit namelijk doen en daar zijn we dankbaar voor.

Wat zijn de belangrijkste duurzame doelen van SPECIFIC?

Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om de omgeving te ondersteunen die de bijzondere ingrediënten produceert die in ons voedzame en gezonde voedingen zitten.

Duurzaamheid bereiken, vraagt om verbeteringen op alle gebieden van het bedrijfsleven. De introductie en uitrol van recyclebare verpakkingen is een belangrijke stap in dat traject.

Daarom:

  • Streven we naar duurzame productie
  • Is alle vis in onze voedingen afkomstig van geaccrediteerde duurzame bronnen
  • Verminderen we per jaar 25 ton CO2-uitstoot door de 2.500 m² aan zonnepanelen op het dak van ons Europese magazijn
  • Hebben verpakkingswijzigingen in 2018 en 2020 het gebruik van plastic met 42 ton per jaar verminderd
  • Zijn onze kartonnen verpakkingen FSC-gecertificeerd
  • Introduceerden wij in 2020 onze Organic-lijn met biologische voedingen en treats. Als een van de eerste producenten van diervoeding verpakken wij ons biologisch droogvoer en treats in recyclebare zakken.
  • Zetten wij ons ervoor in om vanaf 2023 alle voedingen in recyclebaar materiaal te verpakken

Waarom moeten mensen meedoen aan de Beach Cleanup Tour?

Omdat je niet alleen iets goeds doet voor de natuur, maar ook een geweldige dag op het strand beleeft met veel gezelligheid en saamhorigheid! Strevend naar een gezamenlijk doel.

Wat zijn jullie tips voor een schone en gezonde Noordzee?

Iedereen kan een bijdrage leveren, klein of groot:

  • Als je vis eet, koop dan duurzame vis en kies voor duurzame visserij.
  • Als je een dag naar het strand gaat, neem je afval netjes mee of gooi het weg in de daarvoor bestemde afvalbakken.
  • Als je een keer gaat wandelen op het strand, zorg dat je een afvalzakje bij je hebt en als je dan afval ziet, ruim het op. Ook al is het niet van jezelf.

Het is belangrijk dat we onze stranden schoon houden ook buiten deze actie van 15 dagen!