"Wij doen mee omdat..." - In gesprek met Margriet Schreuders

Datum: 05-08-2017

De afgelopen weken zijn we in onze rubriek "Wij doen mee omdat..." in gesprek gegaan met partners en samenwerkingen van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Vandaag besluiten we de reeks met een interview met Margriet Schreuders, Hoofd Afdeling Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Margriet Schreuders en ik ben hoofd van de afdeling Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij.  

Wat is jouw link met de Noordzee / plastic soup?

De Postcode Loterij vindt de bescherming van de Noordzee zeer belangrijk. Wij willen ook graag dat de Noordzee meer aandacht krijgt. Er zijn nog niet zo veel organisaties die zich bezighouden met de plastic soep en al helemaal niet met de Noordzee. Wij zien dat Stichting de Noordzee in een gat is gesprongen en vinden het belangrijk om dit te ondersteunen. In 2011 ontving Stichting de Noordzee eerder een eenmalige bijdrage van de Postcode Loterij. Ook ondersteunen wij de expedities in de Noordzee van Oceana, waarin Stichting de Noordzee een belangrijke partner is. 

Wat wil jouw organisatie graag bereiken?

De helft van alle opbrengsten van de Postcode Loterij gaat naar goede doelen organisaties die actief zijn op het gebied van mens en natuur. Dit was afgelopen jaar meer dan 341 miljoen euro. Wij ondersteunen dus ook veel goede doelen, die zich actief bezig houden met de bescherming van onze zeeën en oceanen, waaronder het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace. Omdat Stichting de Noordzee werkt aan bescherming en duurzaam gebruik van de Noordzee, hebben wij afgelopen jaar besloten om Stichting de Noordzee te ondersteunen met een eenmalige schenking van € 500.000,-. De huidige bijdrage is bedoeld om de komende drie jaar de hoeveelheid afval in de Noordzee te verminderen door opruimacties langs de kust: de Beach Cleanup Tours. Wij zijn heel trots en blij dat wij jullie ondersteunen en hopen dat jullie dit belangrijke werk voortzetten.

Waarom doen jullie mee aan de Beach Cleanup?

Wij vinden dat naast onze schenking, wij ook onze handen uit de mouwen moeten steken. Wij willen natuurlijk graag meedoen met acties van de organisaties die wij steunen. Dit is een prachtige actie en een uitgelezen moment om ons steentje bij te dragen! 

Waarom moeten zoveel mogelijk mensen meedoen aan de Beach Cleanup volgens jullie?

Hoe meer mensen, hoe meer opruimen, hoe meer bewustzijn over dit gigantische probleem, hoe minder plastic. 

 

Toolkit voor een schoon strand Acties zomer 2020 Geen Tour in 2020 NIEUWSBRIEF RESULTATEN 2019 Foto's BBCT2019

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!