"Wij doen mee, omdat…” – In gesprek met Miquette Vossen (Interpolis)

Kun je jezelf kort voorstellen?

“In ons team werken we aan slimme oplossingen voor mobiliteit van Interpolis. Zo ontwikkelden we ook de PhoNo app. Daar komt ook Stichting De Noordzee om de hoek kijken. De PhoNo app voorkomt afleiding door je mobiele telefoon, de app is specifiek ontwikkeld voor jongeren. Voor iedere minuut die app-gebruikers met #PhoNo fietsen, verzamelen ze geld in voor Stichting De Noordzee.”

Waarom doet PhoNo/Interpolis mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour?

“Voor veiliger verkeer en voor een schonere zee. Hoe zit dat precies? 77,6 procent van de jongeren gebruikt de telefoon op de fiets. Interpolis besloot een innovatieve app te ontwikkelen, die jongeren stimuleert om hun telefoon tijdens het fietsen in tas of broekzak te laten zitten: PhoNo. Voor iedere minuut die ze van hun mobiel afblijven, ontvangen ze punten die vervolgens worden omgezet in euro’s. Het bij elkaar gespaarde bedrag komt ten goede aan Stichting De Noordzee, die zich inzet voor een schone en gezonde zee; een door jongeren zelfgekozen goed doel. Vorig jaar fietsten onze PhoNo-gebruikers in de app al ruim 60.000 euro bij elkaar voor Stichting De Noordzee.”

Wat zijn de belangrijkste duurzame doelen van Interpolis?

“We werken aan uiteenlopende oplossingen voor veilig en duurzaam wonen, werken en mobiliteit. PhoNo past mooi bij veilig onderweg zijn in het verkeer.”

Waarom moeten mensen meedoen aan de Beach Cleanup Tour?

“Iedereen die van het strand of van de zee geniet, wil dat toch in een schone omgeving doen? Daar kunnen we allemaal een steentje aan bijdragen door zwerfafval op te ruimen. De inzet van Stichting De Noordzee op dat vlak is natuurlijk geweldig.”

Wat zijn jullie tips voor een schone en gezonde Noordzee?

“Vraag alle jongeren in jouw omgeving om de PhoNo app te gebruiken, dan fietsen ze veilig en sponsoren een schone zee!”