"Wij doen mee omdat..." - In gesprek met Ruud Mudde

Datum: 20-06-2019

De komende weken gaan we in onze rubriek "Wij doen mee, omdat..." in gesprek met partners en samenwerkingen van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Vandaag zijn we in gesprek met Ruud Mudde, SANDCLEANR, bij Clean Fountain.

Wie ben je en wat doe je? Ik ben Ruud Mudde van Clean Fontain en bedenker van de SANDCLEANR. Om klein zwerfafval, waaronder ontelbaar veel sigarettenpeuken, eenvoudig uit zand te verwijderen, heb ik dit handzame apparaat ontwikkeld.
Wij stellen graag SANDCLEANRS ter beschikking tijdens etappe Z10 van de Boskalis Beach Cleanup Tour, die speciaal gericht is op het verwijderen van sigarettenpeuken.

Wat is jouw link met de Noordzee / plasticsoep?
Juist omdat het me opviel dat er zoveel sigarettenpeuken op het strand lagen, is het idee voor dit product ontstaan. Nog voordat zwerfafval in zee terecht komt, moet het opgeruimd worden. Het mooiste zou zijn als er in de toekomst geen afval meer van het strand in zee belandt. Tot die tijd helpt de SANDCLEANR.

Wat wil jouw organisatie graag bereiken?
De zwerfafvalproblematiek beperkt zich duidelijk niet tot de landsgrenzen. Daarom wil Clean Fountain de SANDCLEANR mondiaal beschikbaar maken om ervoor te zorgen dat het probleem wereldwijd aangepakt kan worden.

Waarom doen jullie mee aan de Beach Cleanup Tour?
Met het motto ‘Waste no time’ wil Clean Fountain iedereen faciliteren om ‘iets te doen’ aan zwerfafval op het strand. Met de SANDCLEANR wordt het opruimen aanzienlijk vergemakkelijkt.

Waarom moeten zoveel mogelijk mensen meedoen aan de Beach Cleanup Tour volgens jullie?
‘Zelf doen’ leidt tot bewustwording. Hoe meer mensen inzien dat zwerfafval niet in het milieu terecht moet komen, hoe beter.

Voorinschrijving 2020 NIEUWSBRIEF STICHTING DE NOORDZEE Foto's BBCT2019 RESULTATEN 2019 Nieuws

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!