Z12. Scheveningen - Wassenaar

12-08-2017
11 km
Scheveningen (The Shore - Surfles.nl)
Wassenaar (Beachclub Raak)
Filter Challenge
10:00

Over de Filter Challenge

Stichting De Noordzee en TrashureHunt organiseren de Filter Challenge tijdens de etappe Scheveningen - Wassenaar. Op die manier vragen we aandacht voor het afvalprobleem van sigarettenfilters op de Nederlandse stranden.

Daarom zal de ochtend in het teken staan van de Filter Challenge. Er is een wedstrijd tussen twee teams van lokale surfers en deelnemers van de beach cleanup. Je bent van harte welkom om hier aan mee te doen!

De teams proberen beide zoveel mogelijk sigarettenfilters op te rapen over het parcours van ongeveer 500 meter op het Scheveningse strand. Het team met de meeste sigarettenfilters zal winnen! Meer informatie over de Filter Challenge vind je hier. Verdere uitleg van de challenge zal op de dag zelf plaatsvinden. 

Reisadvies

Kom deze ochtend liever niet met de auto naar de beach cleanup. Ook de gemeente Den Haag raadt dit sterk af.  Ben je in de gelegenheid om lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen? Dit weekend vindt namelijk ook het Vuurwerk Festival in Scheveningen plaats. Dit evenement staat bekend om zijn vele bezoekers. Uit ervaring weten we dat veel mensen komen vast te staan door de verkeersdrukte. Daarnaast is het parkeren op de boulevard in Scheveningen erg prijzig.

Voorinschrijving 2019 Foto's BBCT2018 Resultaten 2018 Nieuws

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!