N13Castricum aan Zee

Van 1 tot en met 15 augustus gaan we tijdens de 10e Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee weer de héle Noordzeekust opruimen. Samen met duizenden vrijwilligers maken we in dertig etappes de Noordzeestranden schoon. Doe jij ook mee? Meld je aan voor een of meerdere etappes! Blijf op de hoogte van de Boskalis Beach Cleanup Tour en al het andere werk van Stichting De Noordzee via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en onze maandelijkse ZEEmail.

Op deze dag zijn er twee mogelijkheden om je in te zetten voor een schone en gezonde Noordzee. Je kunt meelopen met een etappe, waarbij je van A naar B loopt en zoveel mogelijk afval opruimt. Komt het niet uit om een hele dag op pad te zijn? Dan kan je ook zonder je in te schrijven zelf komen opruimen vanaf de Noordzeekraam.

De etappe
Op 13 augustus ruimen we het strand tussen Castricum aan Zee en Egmond (7km) op. We ontvangen je in strandpaviljoen Deining om 10.00. Daar vertellen we je kort hoe de dag eruitziet. Om 10.30 stappen we vervolgens de bus in en die brengt ons naar de locatie vanaf waar we gaan schoonmaken. We lopen dan over het strand terug naar de startlocatie en ruimen al het afval op dat we tegenkomen. Rond 13.00 nemen we een lunchpauze op het strand waarbij je je eigen meegenomen lunch kan nuttigen. Tip: neem zo min mogelijk wegwerpplastic mee naar het strand!
Rond 15.00 komen we weer terug bij strandpaviljoen Deining en eindigt de etappe. Zodra alle deelnemers binnen zijn maken we de resultaten van de dag bekend! Uiteraard is er daarna nog de ruimte om op eigen gelegenheid een drankje te drinken.

Wees er snel bij, want er is maar beperkte plek. Is de etappe waar jij je voor wilt inschrijven vol? Houd de website dan in de gaten. Het kan zijn dat er weer plekken vrijkomen. Op deze etappe kun je ook zonder inschrijving langskomen en opruimspullen lenen om op eigen gelegenheid het strand op te ruimen.

Wil je mee doen aan een bijzondere etappe? Klik dan hier.

Noordzeekraam
Op deze locatie staat ook onze speciale Noordzeekraam. Hier kan je tussen 11.00 tot 16.00 langskomen. Heb je niet genoeg tijd om de hele dag mee te lopen, maar wil je wel een uurtje helpen? Dan kun je bij de Noordzeekraam terecht. Dit betekent ook dat je ook kunt opruimen als deze etappe vol is. Tussen 11.00 en 16.00 kun je bij de Noordzeekraam opruimmaterialen lenen. Je hoeft je hiervoor niet in te schrijven, maar kunt gewoon langskomen. Ook kun je hier bijzondere strandvondsten zien in displays, zowel mooie natuurlijke aanspoelsels als typisch afval uit zee.

Wat neem je mee?
Zie het als een dagje strand, maar dan opruimend voor een gezonde en schone Noordzee. Denk aan:
• Voldoende water, lunch en tussendoortjes. We moedigen het aan om zo min mogelijk afval te creëren, dus als je een broodtrommel of een herbruikbare waterfles hebt – super!
• Zonnebrandcrème en een pet/hoedje om je tegen de zon te beschermen.
• Goed schoeisel waarmee je over het strand kunt lopen.

Op de hoogte blijven

Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een bevestigingsmail met meer informatie over de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. We zullen je per mail op de hoogte houden van eventuele wijzigingen van jouw etappe. En een paar dagen voor jouw etappe sturen we een herinneringsmail met nuttige informatie. Kijk hier voor meer praktische informatie, en lees hier de spelregels die je ondertekent bij inschrijving.

Inschrijven

Over de locatie

strandpaviljoen Deining
Castricum (Strandpaviljoen Deining)

Op 13 augustus verzamelen we om 10.00u bij paviljoen Deining. Zorg dat je op tijd bent, want om 10.30 stappen we de bus in om naar de opruimlocatie te rijden.

Adres
Zeeweg 71
1901 NZ Castricum
Inschrijven