een infographic met de resultaten van 8 jaar Tour.

Steun ons

Stichting De Noordzee is de enige onafhankelijke natuur-en milieuorganisatie die zich specifiek op de Noordzee richt. Het grootste natuurgebied van Nederland. Al bijna 45 jaar zijn wij dé maatschappelijke organisatie voor een schone en gezonde Noordzee. Samen met andere organisaties werken wij aan de bescherming en het duurzaam gebruik van de Noordzee, o.a. door dit jaar voor de tiende keer de Boskalis Beach Cleanup Tour te organiseren. Wij stellen het ontzettend op prijs als je met een eenmalige gift of een structurele donatie wilt bijdragen aan een schone en gezonde Noordzee!

plastic zak op het strand tussen het helmgras

Officieel strandafvalonderzoek

Stichting De Noordzee doet al meer dan twintig jaar officieel strandafvalonderzoek in opdracht van Rijkswaterstaat. In februari 2021 publiceerden we een rapport waaruit blijkt dat de hoeveelheid afval op het strand significant daalt. Er ligt 27% minder afval op het strand dan tien jaar geleden. Aanpak bij de bron werkt! Laten we alles op alles zetten om de dalende trend voort te zetten en een einde te maken aan afval in de Noordzee.

Word partner

Wil jouw bedrijf zich inzetten voor een schone en gezonde Noordzee door partner te worden van de Boskalis Beach Cleanup Tour 2024? Als partner maak je de Tour mogelijk. We vermelden je bedrijfsnaam en laten op onze socialemediakanalen zien wat voor verschil je maakt. We nemen je collega's mee op pad en vertellen ze over de plasticproblematiek en de oplossingen. En boven alles zorgen we voor een geweldig energieke en duurzame ervaring waar je als bedrijf trots op kan zijn.

Zo ondersteun je een goed doel dat zich inzet voor het grootste natuurgebied van Nederland: de Noordzee, en voor een onderwerp dat leeft onder Nederlanders: de plasticsoep. Afval kan je pas echt goed bestrijden, als je het bij de bron aanpakt. Voor ons is opruimen een manier om aandacht te vragen voor het afvalprobleem, maar het uiteindelijke doel is om te voorkomen dat afval überhaupt in de natuur terechtkomt. Doe je mee? Samen voor een schone en gezonde Noordzee!