Wij doen mee omdat...

Wij zijn ontzettend bij dat we samen met onze partners, vrienden en samenwerkingen die de Boskalis Beach Cleanup Tour mogelijk maken. Hier kun je lezen waarom onze partners meedoen.   Interview met Avanade

   "We moeten denk ik allemaal veel bewuster leven en ons inzetten om zo min mogelijk nieuwe schade aan het milieu te
   veroorzaken en daarnaast waar mogelijk schade te repareren. De stranden en zeeën zijn hier een belangrijk onderdeel van.
   Iedereen geniet ervan om op het strand en aan zee te zijn."


   Benieuwd naar het hele interview met Mirjam van Olst, COO en Capability Lead bij Avanade? Lees het hier >

 


 


Interview met IFAW

"De natuur onder water is prachtig. Daar geniet ik van bij snorkelen of duiken. Dan zie je helaas ook allerlei plastic drijven en afval op de bodem liggen, dat het leven in en op de zee direct bedreigt. Op een manier die we nog maar nauwelijks beginnen te begrijpen."

Benieuwd naar het hele interview met Sabine Zwiers, campaigner bij het International Fund for Animal Welfare (IFAW)? Lees het hier >

 


Interview met Royal IHC

  "Het Nederlandse strand, met de duinen vind ik erg bijzonder en doet me aan thuis denken. Des te meer reden om er voorzichtig mee om te gaan."
"We hebben maar één aardbol, waar wij samen met flora en fauna leven, laten we hier zuinig mee om gaan!"


Benieuwd naar het hele interview met Dominique van 't Hof, Project Lead e-Business bij Royal IHC? Lees het hier >

 


Interview met SPECIFIC

"Beelden van de Plastic Soup zijn erg imponerend en verontrustend. Omdat ik een echte liefhebber van de natuur ben vind ik deze vervuiling van onze oceanen verschrikkelijk om te zien."


Benieuwd naar het hele interview met Liset Rothkrantz-Jansen 

Productmanager bij SPECIFIC? Lees het hier >

   


 

Interview met de Waddenvereniging

"De Noordzee spoelt twee keer per dag de Waddenzee in. Niet alleen voedingsstoffen en sediment, ook afval komt zo het waddengebied binnen."
"Tijdens diverse opruimacties hebben we al vogels gezien met ballonlintjes rond de nek en kleine plastic pellets in de maag. Dat is vreselijk om te zien.


Benieuwd naar het hele interview met Renate de Backere, coördinator publieksactiviteiten, contactpersoon vrijwilligers, werelderfgoed gids én trainer bij de Waddenvereniging?
Lees het hier >

 

 


 Interview met de Nationale Postcode Loterij 

"Hoe meer mensen, hoe meer opruimen, hoe meer bewustzijn over dit gigantische probleem, hoe minder pstic."

Benieuwd naar het hele interview met Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij? Lees het hier >

 

 


Interview met DFDS

"Op mijn eigen reizen heb ik al veel wildlife gezien. Indrukwekkend blijven de Jan van Genten bij de Engelse kust, maar mijn mooiste ervaring was tijdens een overtocht waarbij de zee spiegelglad was. Tijdens het diner hadden we uitzicht op miljoenen kwallen die langs kwamen zwemmen. Heel bijzonder!"

 

Benieuwd naar het hele interview met Celest Jansen, General Manager bij DFDSLees het hier >

 

 


 Interview met WNF

"De Noordzee is het grootste natuurgebied van Nederland. Er leven allerlei soorten vissen, van heel klein tot zelfs een enkele reuzenhaai. Maar ook zeezoogdieren zoals bruinvissen, witsnuitdolfijnen en zeehonden en soms duikt er zelfs walvis op! Ook al lijkt het vanaf de oppervlakte niet zo, onder de waterspiegel bevindt zich een fantastisch kleurrijk schouwspel."


Benieuwd naar het hele interview met Ingvild Harkes, oceanenexpert bij het Wereld Natuur Fonds? Lees het hier >

  


 Interview met Stichting Nederland Schoon

"Al sinds mijn jeugd heb ik een grote voorliefde voor natuur en in mijn vrije tijd ben ik regelmatig met mijn gezin en hond op het strand te vinden. Zowel in de winter als de zomer kan ik genieten van de schoonheid van de kust en dan valt het meteen op als er afval rondslingert op het strand."


Benieuwd naar het hele interview met Laura Dompeling, projectleider Communicatie voor Stichting Nederland Schoon (waaronder de campagne Supporter van Schoon)? Lees het hier >


Interview met PULLKA

"Als Zeeuw ben ik opgegroeid bij de Noordzee en het strand. Als jongetje bouwde ik er ontelbare zandkastelen, als puber werkte ik jaren in een strandtent, en als wielrenner beukte ik het liefst tegenwind over de duinen. Door studie, reizen en werk kreeg ik – naast de liefde voor - ook inzicht in de kracht en kwetsbaarheid van de Noordzee."

Benieuwd naar het hele interview met Diederik Veerman, oprichter van PULLKA? Lees het hier >


  Interview met Good Fish Foundation

  "Als je op het strand het afval ziet, realiseer je je waar het in terechtkomt en waar ook onze vis vandaan komt: de zee."  Benieuwd naar het hele interview met Christien Absil, directeur van de Good Fish Foundation? Lees het hier >

 

 

 

 


 

Interview met de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging


"Haaien en roggen horen in de Noordzee, ze zijn er altijd geweest, van kleine hondshaaien van net 6ocm tot vleten van meer dan 2 meter."Benieuwd naar het hele interview met Irene Kingma, directeur van de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging? Lees het hier >


 

Voorinschrijving 2019 Foto's BBCT2018 Resultaten 2018 Nieuws

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!