N8. Texel - 2

08-08-2017
9 km
Texel (Ecomare)
Texel (Strandpaviljoen Paal 9)
2e etappe op Texel • Waddeneiland • Werelderfgoed etappe
11:00

Bijzonderheden

Dit is de Werelderfgoed etappe, een leuke, educatieve etappe! Onze speciale gasten van de Waddenvereniging, Renate en Lian, kunnen je vandaag alles vertellen over onze Werelderfgoed Waddenzee.
En er is een Wadwaaier te winnen met de volgende prijsvraag:

Tijdens het afval ruimen zul je ook diverse schelpen tegenkomen. Schelpen, die zich net als andere dieren en planten hebben aangepast aan het soms erg dynamische leven in het waddengebied. Zoek minimaal 10 verschillende soorten bij elkaar. En bedenk bij een van de schelpen wat het zo bijzonder maakt dat deze in het waddengebied voorkomt.
Bij de gezamenlijke afsluiting horen we jullie wetenswaardigheden over de schelpdieren. De winnaar krijgt een echte Waddenverenging Wadwaaier cadeau!

Wist je dat?

Op de Waddeneilanden schijnt de zon het vaakst in ons land. Texel kan rekenen op gemiddeld 1750 uren zon per jaar, terwijl het oosten van het land het moet doen met zo’n 1500 zonuren. 

Vorig jaar was het tijdens deze etappe in ieder geval stralend weer; we hopen natuurijk dat dit jaar ook!

Over deze etappe

We beginnen de etappe om 11:00 uur bij Ecomare, een bijzondere startlocatie waar je sowieso al van alles over de Noordzee kunt leren. Na de koffie en thee volgt een korte presentatie over wat je van deze etappe kunt verwachten. Daarna zullen Renate en Lian vertellen wat de Waddenzee zo uniek maakt en waarom we dit gebied Werelderfgoed maakt.
Daarna lopen we naar het strand, waar de beach cleanup begint. Vergeet ook niet op de verschillende schelpen te letten, om kans te maken op de Wadwaaier!
Halvewege de etappe zullen we met de voeten in het zand onze eigen meegebrachte lunch nuttigen. Aan het einde van de etappe, bij Paal 9 aangekomen, volgt natuurlijk een welverdiend drankje én het moment dat bekend zal worden gemaakt wie de prijsvraag gewonnen heeft!

Busvervoer

Aan het einde van deze etappe zal er gratis busvervoer aanwezig zijn, om ons weer naar het startpunt te brengen.
NB: In Eventbrite lees je bij deze etappe geen vraag over busvervoer en er staat dus ook niks over busvervoer op je ticket vermeld. Desondanks zal iedere deelnemer die meedoet aan deze etappe, aan het einde van de dag gratis teruggebracht wordten naar het startpunt.

 

Foto's BBCT2018 Inschrijven 2018 Resultaten 2017 Nieuws

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiële bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!