Z3Vlissingen

Europa etappe

Van 1 tot en met 15 augustus vindt de Boskalis Beach Cleanup Tour plaats die Stichting De Noordzee al voor de achtste keer organiseert. Samen met duizenden vrijwilligers ruimen we in 30 etappes weer de héle Noordzeekust op. Doe jij ook mee? Meld je aan voor een of meerdere etappes! Blijf op de hoogte van de Boskalis Beach Cleanup Tour en al het andere werk van Stichting De Noordzee via Facebook, Twitter, Instagram en onze maandelijkse ZEEmail.

Aankomst
Dit is de Europa etappe die we samen met de de Europese Commissie en het Europarlement organiseren. Op deze dag zullen verschillende Europarlementariers aan de slag gaan om het strand op te ruimen.

Ze vertellen graag over hun werk in Brussel en staan open voor een gesprek over onderwerpen waar jij het over wil hebben. Onlangs is er in Brussel besloten dat bepaalde Single Use Plastics verboden worden. De wetgeving in Nederland gaat 3 juli van kracht. Een goede stap in de bescherming van de Noordzee tegen zwerfafval. Daarom zijn we ook blij dat zij de Tour omarmen.
Op 3 augustus ruimen we het strand rondom strandpaviljoen Panta Rhei op. Daar staan wij voor je klaar met opruimmaterialen: onze Noordzeekraam is open van 10.00u tot 16.00u. Vanaf 10.00u kun je je melden met je

inschrijfbewijs. Bij het inschrijven kies je een tijdslot. We willen je vragen om je binnen jouw tijdslot te melden bij de Noordzeekraam. Je hoeft het inschrijfbewijs niet uit te printen, want we kunnen je inscannen vanaf je telefoon.

Nieuw concept
De afgelopen jaren liepen al 14.457 vrijwilligers mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour. Jij misschien ook wel! Dan is het goed om te weten dat het dit jaar net wat anders gaat. Andere jaren liepen we bij de meeste etappes met een grote groep van A naar B, om vervolgens met de bus terug te worden gebracht. Dit jaar hebben we elke dag twee Noordzeekramen staan: eentje in het noorden, en eentje in het zuiden van het land. Wanneer je ’s ochtends aankomt, staan wij klaar om je te verwelkomen, uitleg te geven en opruimmaterialen uit te delen.

Een Tourdag
En dan ga je aan de slag! Wij hebben van tevoren met vlaggen een groot stuk strand afgebakend waar je kunt opruimen. Je mag zelf weten hoe lang je wil helpen. Je bent welkom als je de hele dag wilt opruimen en graag een eind loopt, maar ook als je maar een uurtje kunt en in de buurt van het paviljoen wilt blijven. Een deel van ons team ter plaatse is de hele dag bij de Noordzeekraam, en een deel van het team loopt en fietst rond in het afgebakende stuk strand om jou te helpen met het legen van je vuilniszak en om al je vragen te beantwoorden over het afval of over mooie aanspoelsels die je vindt op het strand. Je kunt de opruimmaterialen tot uiterlijk 16.00u inleveren bij de Noordzeekraam.

Wil je met je hond meedoen aan de Tour? Dat kan op 14 augustus in Noordwijk!

Wat neem je mee?
Zie het als een dagje strand, maar dan opruimend voor een gezonde en schone Noordzee. Denk aan:
• Voldoende water, lunch en tussendoortjes. We moedigen het aan om zo min mogelijk afval te creëren, dus als je een broodtrommel of een herbruikbare waterfles hebt – super! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om te lunchen bij het strandpaviljoen.
• Zonnebrandcrème en een pet/hoedje om je tegen de zon te beschermen.
• Goed schoeisel waarmee je over het strand kunt lopen.
• Neem zelf handschoenen of andere opruimmaterialen mee als je die hebt. In verband met COVID-19 kunnen wij die helaas niet verstrekken.

Coronamaatregelen
1. Onze medewerkers op locatie gebruiken de CoronaCheck-app en hebben een Digitaal Corona Certificaat (DCC). Voor jou, deelnemer aan de Tour, is dit niet verplicht.
2. Wij vragen wel om je te houden aan de coronamaatregelen van de overheid. Denk bijvoorbeeld aan thuisblijven als je klachten hebt en aan afstand houden. Volg de instructies van ons team op.
3. Neem zelf handschoenen of een prikstok mee als je die hebt, i.v.m. hygiëne.
4. Je kunt je handen desinfecteren bij onze Noordzeekraam.
5. We willen je vragen om je ’s ochtends aan te melden binnen het tijdslot dat je hebt gekozen. Zo kunnen we voorkomen dat het erg druk wordt en we onvoldoende afstand kunnen houden.

Samenwerking
De uitvoering van de Boskalis Beach Cleanup Tour wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partijen. De etappe van vandaag wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Commissie en het Europarlement. Vertegenwoordigers zullen dan ook aanwezig zijn op het strand en met jou in gesprek kunnen. Belangrijke stapen die ze nolangs hebben gemaakt is de steun voor wetgeving tegen zogenaamde Single Use Plastics. Deze vinden we veel op het strand. 
Op de hoogte blijven

Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een bevestigingsmail met meer informatie over de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. We zullen je per mail op de hoogte houden van eventuele wijzigingen van jouw etappe. En een paar dagen voor jouw etappe sturen we een herinneringsmail met nuttige informatie. Kijk hier voor meer praktische informatie, en lees hier de spelregels die je ondertekent bij inschrijving.

Inschrijven

Over de locatie

strandpaviljoen Panta Rhei
Vlissingen (strandpaviljoen Panta Rhei)

Op 3 augustus ruimen we het strand rondom strandpaviljoen Panta Rhei op. Daar staan wij voor je klaar met opruimmaterialen: onze Noordzeekraam is open van 10.00u tot 16.00u.

Dit is de Europa etappe die we samen met de de Europese Commissie en het Europarlement organiseren. Op deze dag zullen verschillende Europarlementariers aan de slag gaan om het strand op te ruimen.

Adres
Nollehoofd 1
4384 LT Vlissingen
Inschrijven