"Wij doen mee omdat..." - In gesprek met Mastercard

Kun je jezelf kort voorstellen?

Mastercard is een wereldwijd betaaltechnologiebedrijf. Het is onze missie om een inclusieve digitale economie te creëren waar iedereen, waar dan ook, profijt van heeft.
Dit doe we door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken.

Wat zijn de belangrijkste duurzame doelen van Mastercard?

Zonder een gezonde planeet kunnen we geen gezond bedrijf runnen. Voor ons is maatschappelijk verantwoord ondernemen niet iets wat we erbij doen, maar het zit in alles wat we doen. Samen met partners werken we eraan om nieuwe milieu-innovaties en -initiatieven op de markt te brengen.

We hebben bijvoorbeeld recent aangekondigd dat per 2028 alle PVC-plastic verwijderd is uit de betaalpassen in ons wereldwijde netwerk. Nieuw geproduceerde betaalpassen worden dan dus duurzamer geproduceerd.
Ook zijn we in 2020 gestart met de Priceless Planet Coalition (PPC). Het doel van de PPC is om voor 2025 100 miljoen bomen te planten in kwetsbare gebieden. Duurzame herbebossing is een effectieve oplossing om de impact van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en daarmee klimaatrampen terug te dringen.

Waarom doet Mastercard mee? Wat zijn jullie tips voor een schone en gezonde Noordzee?

Wij kijken er ontzettend naar uit om met collega’s een steentje bij te dragen aan schonere stranden. Het is een simpele maar hele effectieve manier om bij te dragen aan een gezonde Noordzee en het is ook nog eens gezelllig. We kijken ernaar uit!