N14Wijk aan Zee

Van 1 tot en met 15 augustus gaan we tijdens de 9e Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee weer de héle Noordzeekust opruimen. Samen met duizenden vrijwilligers maken we in dertig etappes de Noordzeestranden schoon. Doe jij ook mee? Meld je aan voor een of meerdere etappes! Blijf op de hoogte van de Boskalis Beach Cleanup Tour en al het andere werk van Stichting De Noordzee via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en onze maandelijkse ZEEmail.

Op deze dag zijn er drie mogelijkheden om je in te zetten voor een schone en gezonde Noordzee. Je kunt meelopen met een etappe, waarbij je van A naar B loopt en zoveel mogelijk afval opruimt. Komt het niet uit om een hele dag op pad te zijn? Dan kan je ook zonder je in te schrijven zelf komen opruimen vanaf de Noordzeekraam. Bovendien organiseren we nog een een paar leuke activiteiten!

De etappe
Op 14 augustus ruimen we het strand van Wijk aan Zee naar Castricum (7,5km) op. We ontvangen je in Beachclub Sunsea om 09.00. Daar vertellen we je kort hoe de dag eruitziet. Om 09.30 stappen we vervolgens de bus in en die brengt ons naar de locatie vanaf waar we gaan schoonmaken. Let op: dat is een uur eerder dan eerst. In verband met de verwachte hitte hebben we de verzameltijd vervroegd.

We lopen dan over het strand terug naar de startlocatie en ruimen al het afval op dat we tegenkomen. Rond 12.00 nemen we een lunchpauze op het strand waarbij je je eigen meegenomen lunch kan nuttigen. Tip: neem zo min mogelijk wegwerpplastic mee naar het strand!
Rond 14.30 komen we weer terug bij Beachclub Sunsea. Daar maken we de resultaten bekend en sluiten we de dag af! Uiteraard is er daarna nog de ruimte om op eigen gelegenheid een drankje te drinken.

Wees er snel bij, want er is maar beperkte plek. Is de etappe waar jij je voor wilt inschrijven vol? Houd de website dan in de gaten. Het kan zijn dat er weer plekken vrijkomen. Op deze etappe kun je ook zonder inschrijving langskomen en opruimspullen lenen om op eigen gelegenheid het strand op te ruimen.

Deze etappe wordt mede mogelijk gemaakt door Kingspan.

Noordzeekraam
Op deze locatie staat ook onze speciale Noordzeekraam. Hier kan je tussen 11.00 tot 17.00 langskomen. Heb je niet genoeg tijd om de hele dag mee te lopen, maar wil je wel een uurtje helpen? Dan kun je bij de Noordzeekraam terecht. Dit betekent ook dat je ook kunt opruimen als deze etappe vol is. Tussen 11.00 en 17.00 kun je bij de Noordzeekraam opruimmaterialen lenen. Je hoeft je hiervoor niet in te schrijven, maar kunt gewoon langskomen. Ook kun je hier bijzondere strandvondsten zien in displays, zowel mooie natuurlijke aanspoelsels als typisch afval uit zee.

Ecologiedag

Deze bijzondere dag staat niet alleen in het teken van afval, maar ook van de bijzondere onderwaternatuur van de Noordzee. Er vinden verschillende activiteiten voor jong en oud plaats, die mede mogelijk worden gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.
Vandaag zijn we van 11.00 tot 17.00 samen met Denatuurnatuurlijk en Stichting Anemoon aanwezig op het strand. We gaan gezellig korren en vervolgens samen de gevonden beestjes bestuderen. Uiteraard laten we ze naderhand weer ongeschonden los in zee. Er is onder water veel meer leven dan je op het eerste gezicht zou denken. Kom langs en laat je verrassen door de mooie natuur. Je hoeft je voor deze activiteiten niet in te schrijven.
Loop je mee tijdens de etappe, dan ben je aan het eind van de dag op tijd terug om hier nog aan mee te doen.

Vind hier meer informatie over de ecologiedagen.
Wil je met je hond meedoen aan de Tour? Dat kan op de speciale hondenetappe op 14 augustus in Noordwijk.
Wil je aan andere bijzondere etappes meedoen of aan een van de ecologiedagen? Klik dan hier.

Wat neem je mee?
Zie het als een dagje strand, maar dan opruimend voor een gezonde en schone Noordzee. Denk aan:
• Voldoende water, lunch en tussendoortjes. We moedigen het aan om zo min mogelijk afval te creëren, dus als je een broodtrommel of een herbruikbare waterfles hebt – super!
• Zonnebrandcrème en een pet/hoedje om je tegen de zon te beschermen.
• Goed schoeisel waarmee je over het strand kunt lopen.
• Neem zelf handschoenen of andere opruimmaterialen mee als je die hebt. In verband met COVID-19 kunnen wij die helaas niet verstrekken.

Op de hoogte blijven

Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een bevestigingsmail met meer informatie over de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. We zullen je per mail op de hoogte houden van eventuele wijzigingen van jouw etappe. En een paar dagen voor jouw etappe sturen we een herinneringsmail met nuttige informatie. Kijk hier voor meer praktische informatie, en lees hier de spelregels die je ondertekent bij inschrijving.

Inschrijven

Over de locatie

Beachclub sunsea
Wijk aan Zee (Beachclub Sunsea)

Op 14 augustus verzamelen we om 09.00u bij Beachclub Sunsea. Zorg dat je op tijd bent, want om 09.30 stappen we de bus in om naar de opruimlocatie te rijden.

Adres
Strand Zuiderbad 110 Opgang Zwaanstraat links en dan na 200 meter
1949 BA Wijk aan Zee
Inschrijven