Z6. Kwade Hoek 1

06-08-2019
8 km
Kwade Hoek 1 (Paviljoen C-side)
Kwade Hoek 1 (Paviljoen Paal 10)
Natuurmonumenten etappe
10:00

Kwade Hoek is een dynamisch getijdengebied binnen de Duinen van Goeree. Het werd vroeger 'de kwaaien hoek' genoemd vanwege de verraderlijke stroming en zandbanken voor de kust. Vele schepen zijn hier op vastgelopen. Vroeger waren de schippers blij als ze 'de kwaaien hoek' voorbij waren. Verderop bevond zich dan de 'goede rede' waar ze veilig aan konden meren. Dat is de plaats Goedereede geworden.

Schorren, slikken, duinvalleien: alles staat onder directe invloed van de zee. Op het noordoostpunt is die invloed het grootst. En dat voel je. Met de wind in de haren en het gebulder van de zee is het niet moeilijk voor te stellen dat hier grote hoeveelheden zand worden verspreid. Zoveel, dat er steeds weer jonge duintjes ontstaan en het land langzaam aangroeit. Op de plek waar nu het strand ligt, was jaren geleden water. Zo dynamisch is de natuur bijna nergens.

Zoek je dus nog een extra bijzondere plek om schoon te maken? Meld je dan snel aan voor deze etappe!

Over deze etappe

De etappe van vandaag starten we in Kwade Hoek bij paviljoen C-Side, je wordt daar om 10u verwacht en ontvangt dan een lekker bakje koffie of thee. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Natuurmonumenten. Neem wel van huis je eigen lunchpakket mee, we lunchen met zijn allen op het strand. Na de lunch vervolgen we onze weg naar paviljoen Paal 10, waar we eindigen onder het genot van een drankje. Na de borrel lopen we met zijn allen 400m terug naar onze startlocatie.

Nadat je je hebt ingeschreven krijg je van ons een bevestiging met meer informatie. Wil je weten wat handig is om allemaal mee te nemen kijk dan bij praktische informatie. Ook hebben we enkele spelregels, check hier.

Wil je graag je hond meenemen? Kijk dan eens bij de speciale Hondenetappe.

Trotse sponsor van deze etappe en van de Boskalis Beach Cleanup Tour is:

Voorinschrijving 2020 NIEUWSBRIEF STICHTING DE NOORDZEE Foto's BBCT2019 RESULTATEN 2019 Nieuws

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!