Bijzondere etappes

Elk jaar organiseren wij met partners bijzondere etappes. Dat kan zijn door aandacht te besteden aan een bijzonder en belangrijk thema, of door extra activiteiten te organiseren naast het opruimen. Denk aan de bekende hondenetappe, waar je samen met je hond welkom bent, of de ecologiedagen waar je samen met experts zoekt naar bijzonder Noordzeeleven. Hieronder vind je alle bijzondere etappes die we in 2022 organiseerden op een rij.

  • Z7 - Zo 07/08 - Kwade Hoek: exclusieve natuuretappe met Natuurmonumenten in één van Nederlands mooiste natuurgebieden, de Kwade Hoek.
  • N11 - Do 11/08 - Petten: op deze Europese biodiversiteitsetappe zijn verschillende Europarlementariërs aanwezig. Altijd al  met ze willen praten? Biodiversiteit is vandaag het gesprek van de dag!
  • Z12 - Vr 12/08 - Wassenaar: één van de ecologiedagen waar we de bijzondere onderwaternatuur bestuderen.
  • Z13 - Za 13/08 - Katwijk aan Zee, een bijzondere ecologiedag waar we met een kornet diertjes uit de branding halen om te onderzoeken wat er in de Noordzee leeft.
  •  Z14 - Zo 14/08 - Noordwijk, de bekende en ondertussen traditionele hondenetappe mogelijk gemaakt door SPECIFIC. Vandaag is jouw hond van harte welkom! Ruim samen met je favoriete viervoeter het strand op.
  • N14 - Zo 14/08 - Wijk aan Zee: een bijzondere ecologiedag waar we met een kornet diertjes uit de branding halen om te onderzoeken wat er in de Noordzee leeft.
  • N15 en Z15 - Ma 15/08 - de vierde en laatste ecologiedag vindt plaats in Zandvoort. Samen met experts ga je het strand op om het bijzondere onderwaterleven van de Noordzee te ontdekken. Leuk voor jong en oud! Zowel etappe Z15 als N15 begint en eindigt in Zandvoort. De bus brengt je eerst een stuk op weg. Vervolgens loop je bij etappe Z15 van Langevelderslag naar Zandvoort, en bij etappe N15 vanaf IJmuiden naar Zandvoort. Het is ook mogelijk om je niet in te schrijven voor het van A naar B lopen en opruimen, maar alleen naar Zandvoort te komen voor de ecologiedag.