Noordzeekraam

Voor sommigen is een hele dag opruimen of de afstand van de opruimetappes te groot. Daarom is er de Noordzeekraam. Je kunt op eigen gelegenheid helpen, zo lang als je wil. Best handig als je met een gezin bent met kleine kinderen, of het aangename van een dagje strand wil combineren met goed werk. De Noordzeekraam is bemand met medewerkers of vrijwilligers van Stichting De Noordzee en je kunt langskomen om opruimmaterialen te lenen tussen 11.00u en 16.00u.

Bij onderstaande paviljoens zijn wij op het strand te vinden op verschillende dagen tussen 11.00u en 16.00u. Naast het lenen van opruimmaterialen hebben we erg leuke displays met natuurvondsten op het strand. Zo kun je hier haaien- en roggeneieren vinden, maar ook andere bijzonderheden.

Je kunt hier meer informatie krijgen over de werkzaamheden van Stichting De Noordzee en het nieuwste burgerwetenschappelijke afval onderzoeksprogramma: Meet Mee voor een Schone Noordzee.

Je hoeft je niet aan te melden. Tussen 11.00u en 16.00u ben je welkom!

Data & locaties

Donderdag 8 augustus

Havana Beachclub, Rockanje

Vrijdag 9 augustus

Beachclub Royal, Hoek van Holland

Zaterdag 10 augustus

Strandpaviljoen Zee en Zo, Petten
Bondi Beach, Monster

Zondag 11 augustus

Strandpaviljoen Hargen, Hargen
The Shore, Scheveningen

Maandag 12 augustus

Strandpaviljoen Nautilus aan Zee, Egmond aan Zee
Paviljoen Sport, Wassenaar

Dinsdag 13 augustus

Strandpaviljoen Deining, Castricum aan Zee
Beachclub Wantveld, Katwijk aan Zee

Woensdag 14 augustus

Beachclub Sunsea, Wijk aan Zee
De Koele Costa, Noordwijk

Donderdag 15 augustus

The Spot, Zandvoort


Meet Mee voor een Schone Noordzee

Meet Mee is een initiatief van Stichting De Noordzee en het grootste afvalonderzoek op de Nederlandse Noordzeekust. Met vele honderden vrijwilligers doen we in maart en oktober onderzoek naar strandafval op de Noordzeestranden. Door dit burgerwetenschappelijk onderzoek krijgen we veel inzicht in de samenstelling en hoeveelheid strandafval. Dat helpt ons om dit afval bij de bron aan te pakken.

Heb jij hart voor het strand?

Schrijf je in voor de maandelijkse ZEEmail van Stichting De Noordzee.

Etappes

Zwerfafval in zee is een groot probleem. Uit ons onderzoek blijkt dat de Noordzee steeds schoner wordt, maar het probleem is nog lang niet opgelost. Alles wat je in het dagelijks leven gebruikt, kun je dan ook tegenkomen op het strand. Van piepschuim tot visnet; van snoepverpakking tot wattenstaafje. Om afval te bestrijden moet je het bij de bron aanpakken. Voor ons is opruimen een manier om aandacht te vragen voor het afvalprobleem, maar het echte doel is voorkomen dat afval überhaupt in de natuur terechtkomt.

Je kunt je voorinschrijven voor de editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour in 2024. Dan ruimen we met duizenden vrijwilligers in 30 etappes de héle Noordzeekust op. Sinds 2013 hebben we samen met 20.724 enthousiaste vrijwilligers al 109.639 kilo afval van de stranden gehaald. Doe jij volgend jaar ook mee?