Meet Mee voor een Schone Noordzee

Meet Mee voor een Schone Noordzee is een initiatief van Stichting De Noordzee en het grootste afvalonderzoek op de Nederlandse Noordzeekust. Met vele honderden vrijwilligers doen we jaarlijks in maart en oktober onderzoek naar strandafval op de Noordzeestranden. Door dit burgerwetenschappelijk onderzoek krijgen we veel inzicht in de samenstelling en hoeveelheid strandafval. Dat helpt ons om dit afval bij de bron aan te pakken.

Burgerwetenschapper
Als burgerwetenschapper word je onderdeel van onze community en kan je helpen om strandafval tegen te gaan. Je krijgt van ons training en je ‘eigen’ stukje strand om te onderzoeken. Zo kun je op het strand aan de slag en meehelpen met opruimen. Ook kun je eenmaal per jaar aansluiten bij de Boskalis Beach Cleanup Tour in de zomer. Dan kun je op pad met onze experts om in het veld je kennis te testen en vragen te stellen. Dit kan door aan ter sluiten bij een opruimetappe of gewoon langs te komen bij onze Noordzeekraam. In onze facebook groep kun je je vondsten delen, elkaar ontmoeten en vragen stellen.

Je kunt dus al fantastisch bijdragen met twee dagen beschikbaarheid in het jaar!

We zijn altijd op zoek naar hulp op de Wadden, in Zeeland, Noord- en Zuid-Holland. Doe je mee?

Meet Mee voor een Schone Noordzee

Meet Mee is een initiatief van Stichting De Noordzee en het grootste afvalonderzoek op de Nederlandse Noordzeekust. Met vele honderden vrijwilligers doen we in maart en oktober onderzoek naar strandafval op de Noordzeestranden. Door dit burgerwetenschappelijk onderzoek krijgen we veel inzicht in de samenstelling en hoeveelheid strandafval. Dat helpt ons om dit afval bij de bron aan te pakken.

Heb jij hart voor het strand?

Schrijf je in voor de maandelijkse ZEEmail van Stichting De Noordzee.

Word vrijwilliger

Elk jaar zetten honderden vrijwilligers zich in voor een schone en gezonde Noordzee. Bijvoorbeeld door afval op te ruimen op het strand, te helpen met het organiseren van evenementen en het verspreiden van onze boodschap. Deze vrijwilligers zijn voor ons ontzettend belangrijk, want alleen samen kunnen we de Noordzee pas écht schoon en mooi maken!