"Wij doen mee omdat..." - In gesprek met Biotherm

Kun je jezelf kort voorstellen?

Biotherm, een expert op het gebied van biotechnologie en biowetenschap, ontwikkelt actieve ingrediënten die natuurlijk, duurzaam, krachtig en veilig zijn. Het iconische ingrediënt Life PlanktonTM probiotische fractie is afkomstig uit de thermale bronnen van de Franse Pyreneeën en sinds 1952 in Biotherm producten verwerkt. 100% natuurlijk en eindeloos gereproduceerd via een duurzaam en exclusief biofermentatieproces die de impact op de natuur minimaliseert. Biotherm biedt een compleet assortiment van premium producten voor vrouwen en mannen die hun huid willen herstellen van de dagelijkse schade veroorzaakt door het hectische leven in de stad.

Waarom doet Biotherm mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour?

Biotherm is geboren uit ‘water’ en wil zodoende iets terug geven. We geloven erin dat we meer kunnen doen dan onze impact op het milieu te verminderen. Biotherm is de afgelopen jaren altijd betrokken geweest om bijvoorbeeld hun impact op watergebruik te verminderen, maar wil nu nog een stap verder gaan en zelfs een verandering teweeg brengen in de manier waarop de gehele beautyindustrie te werk gaat. De ‘Blue Beauty’ strategie van het merk omvat alle aspecten van zijn waardeketen (bedrijfsmodel); van het inwinnen van de natuurlijke ingrediënten tot de formules en de verpakkingen tot de eindbestemming (levensduur) van een product, met de bedoeling om hun ecologische footprint wat betreft water en de aquatische ecosystemen te minimaliseren.

Wat zijn de belangrijkste duurzame doelen van Biotherm?

  1. MEER HERBRUIKBARE INGREDIËNTEN

Biotherm gelooft in het gebruik van zijn Blue Biotech expertise om ingrediënten te produceren die krachtiger zijn, maar ook duurzamer en natuurlijker.

  1. MEER FORMULERINGEN MET RESPECT VOOR DE OCEANEN

Biotherm houdt nauwlettend de impact van hun formules op het aquatische leven/zeeleven in de gaten. Biotherm heeft in 2019 een Water Lovers formulering richtlijn opgesteld, met als doel de impact op het aquatische ecosysteem te verminderen, en gebaseerd op de zeer strenge voorwaarden wat betreft eco-toxiciteit, biologische afbreekbaarheid en het toegenomen gebruik van ingrediënten die volgens de ‘Blue Biotech’ zijn geformuleerd.

  1. MEER DUURZAAM DESIGN OPLOSSINGEN

Biotherm streeft van a tot z naar het gebruik van duurzame & gerecyclede materialen, van verpakking tot aan de displays bij de verkoopkanalen.

  1. VERSTERKING VAN EEN WERELDWIJDE WATER LOVERS GEMEENSCHAP

Biotherm is toegewijd om wereldwijd consumenten en lokale gemeenschappen te versterken. Sinds 2012 heeft het merk meer dan 1,5 miljoen dollar aan haar NGO (goede doelen) partners geschonken.

Waarom moeten mensen meedoen aan de Beach Cleanup Tour?

Nu de groeiende ecologische nood al duidelijker wordt, komt Biotherm op voor onze oceanen. Het merk is toegewijd om huidverzorgingsproducten te ontwikkelen die onze huid beschermen maar ook de oceanen respecteren. De mens moet een nieuwe blik werpen op de connectie tussen wetenschap en natuur. Bij Biotherm geloven we echter dat enkel een échte vooruitgang – het type vooruitgang waarbij we een betere toekomst voor onze oceanen en onze planeet moeten creëren – alleen bereikt kan worden als we van de wetenschap gebruik maken om de natuur te ondersteunen.

Wat zijn jullie tips voor een schone en gezonde Noordzee?

Biotherm nodigt iedereen uit om de handen uit de mouwen te steken: doormiddel van lokale initatieven, kan iedereen een bijdragen doen de Noordzee schoner en gezonder te maken. Blijf op de hoogte van locale evenementen zoals beach clean ups georganizeerd door NGOs zoals Stichting de Noordzee. Zo kan iedereen een bijdrage doen om de oceanen te steunen. Ook roept Biotherm iedereen toe om kleine, maar belangrijke stappen te nemen naar een oceaan bewuste levenstijl.

  1. Gebruik minder water, zodat overtollig afvoer- en afvalwater niet in de oceaan terechtkomt.
  2. Verminder jouw dagelijks afval.
  3. Winkel verstandig.
  4. Vis verantwoord.