Kun je jezelf kort voorstellen?
BYD staat voor Build Your Dreams, en dat verwoordt precies waar we voor staan: het najagen van grootse dromen. Want hoe groter de droom, hoe groter de verandering die het inspireert. Wij dromen van een betere toekomst, waarin onze menselijke natuur om te willen reizen, ontdekken en bewegen in perfecte harmonie bestaat met het zorgen voor onze planeet. Sinds medio 2022 is Louwman in Nederland verantwoordelijk voor het merk BYD. Hoewel BYD -dat haar oorsprong vindt als batterijfabrikant- in twintig jaar tijd is uitgegroeid tot de grootste producent van geëlektrificeerde auto's ter wereld, is het merk in Europa nog relatief onbekend. Het unieke van BYD’s is dat alle auto’s zijn uitgerust met de door BYD zelf ontwikkelde ‘Blade Battery’. Deze LFP-batterij bevat geen schaarse metalen als nikkel, kobalt en mangaan en is door zijn unieke vorm en samenstelling ontzettend veilig en betrouwbaar. Naast mobiliteit is BYD ook actief in zonnepanelen, thuisaccu’s en consumentenelektronica. Wist je dat wereldwijd de helft van alle iPads door BYD wordt geproduceerd en 1 op de 5 smartphones in de wereld technologie van BYD bevat?

Waarom doet BYD mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour?
Als wereldwijd nummer één fabrikant van geëlektrificeerde voertuigen realiseert BYD zich dat we deze planeet goed moeten doorgeven aan de volgende generaties. Het is niet voor niets dat BYD als eerste fabrikant is gestopt met het produceren van auto’s met alleen een verbrandingsmotor en volledig is overgestapt op de productie van geëlektrificeerde mobiliteit. De Boskalis Beach Cleanup Tour sluit perfect aan bij onze lokale missie om bij te dragen aan de bewustwording van het aanwezige afval in onze Noordzee. Of het nou winter of zomer is; het is voor ons vanzelfsprekend dat je naast je eigen afval ook het aangespoelde afval meeneemt van het strand.

Wat zijn de belangrijkste duurzame doelen van BYD?
Duurzame mobiliteit gaat niet over minder bewegen, maar over elke beweging duurzamer maken. Wij blijven daarom zoeken naar slimme en elektrische innovaties in emissievrije mobiliteit. Op het gebied van elektrische voertuigen maar bijvoorbeeld ook zonnepanelen en SkyRail-systemen. Telkens een stap dichter bij onze groene droom en een betere wereld voor de volgende generatie.

Waarom moeten mensen meedoen aan de Beach Cleanup Tour?
Zoals eerder gezegd: of het nou winter of zomer is; het is voor ons vanzelfsprekend dat je naast je eigen afval ook het aangespoelde afval meeneemt van het strand. Maar eigenlijk geldt dit voor al het zwerfafval dat je tegenkomt in bijvoorbeeld het bos of tijdens je dagelijkse wandeling. Het is belangrijk om van jongs af aan aan deze bewustwording te werken. Betrek daarom je kinderen, neefjes en nichtjes in de Beach Cleanup en maak van je dagje strand -naast een relaxed bezoek- ook een nuttig bezoek!

Wat zijn jullie tips voor een schone en gezonde Noordzee?
- Stop bij een bezoek aan het strand altijd een afvalzakje in je zak zodat je alles op je weg kunt opruimen
- Let op het gebruik van zonnebrand met schadelijke stoffen voor het zeeleven
- Kom met een elektrische auto (bij voorkeur BYD) naar het strand 😉