Kun je jezelf kort voorstellen?
Hijman, groothandel in schoonmaakmiddelen, materialen en machines. Partner in duurzame schoonmaakoplossingen.

Hijman vindt het belangrijk om ook in de toekomst dé partner van schoonmaakbedrijven te blijven. Om bij te dragen aan een gezonde planeet zijn we elke dag bezig om te kijken hoe we duurzamer kunnen werken. Om samen te werken aan een schonere wereld zorgt Hijman dat diverse afvalstoffen uiteindelijk weer grondstof voor een nieuw product kunnen worden. Dat maken wij voor onze klanten zo makkelijk mogelijk. Waar we leveren nemen we een aantal afvalstromen weer mee terug. Plastic flessen worden omgetoverd tot nieuwe flessen en oude machines krijgen een tweede leven door het hergebruik van onderdelen (plastic4us.nl). Versleten kleding wordt weer gebruikt als poetslappen en oude schoenen zijn de basis van nieuwe. Hijman biedt verschillende op maat gemaakte oplossingen om je afval makkelijk te scheiden.

Waarom doet Hijman mee aan de Boskalis Beach Cleanup Tour?
Waar we kunnen dragen we graag ons steentje bij, daarom steken we graag de handen uit de mouwen om te helpen een schoon opgeruimd strand te krijgen waar we met z’n alle komende zomer weer heerlijk van kunnen genieten, daarbij komt ook nog dat het vuil niet verder het land op kan komen wat schadelijk is voor dier, mens en milieu.

Wat zijn de belangrijkste duurzame doelen van Hijman?
Het zo veel mogelijk teug laten komen van afvalstromen als nieuwe grondstof en daarmee verspilling tegen te gaan.

Waarom moeten mensen meedoen aan de Beach Cleanup Tour?
Als iedereen nou gewoon 1 dag per jaar zich hiervoor inzet, een kleine moeite met een grote impact voor het milieu.

Wat zijn jullie tips voor een schone en gezonde Noordzee?
Heel simpel, als iedereen op land en zee haar eigen afval meeneemt en deze op de juiste plaatsen inlevert (in afvalbak of container) dan scheelt het een hoop schade aan het milieu.