"Wij doen mee omdat..." - in gesprek met Mirjam van Olst

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Mirjam van Olst en ik ben de COO en Capability Lead van Avanade Nederland. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de dagelijkse operatie, maar ook dat ik ervoor moet zorgen dat onze mensen zich betrokken voelen bij Avanade, dat zij relevante en interessante trainingen kunnen volgen en dat we de juiste mensen aan kunnen nemen.

Wat is jouw link met de Noordzee / plasticsoep?

Ik maak me, zoals veel mensen op dit moment denk ik, zorgen over hoe we omgaan met onze wereld. We moeten denk ik allemaal veel bewuster leven en ons inzetten om zo min mogelijk nieuwe schade aan het milieu te veroorzaken en daarnaast waar mogelijk schade te repareren. De stranden en zeeën zijn hier een belangrijk onderdeel van. Iedereen geniet ervan om op het strand en aan zee te zijn. Helaas zie je na een drukke dag op het strand vaak dat er veel rotzooi achterblijft. Daar moeten we wat aan doen om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst van het strand kunnen blijven genieten.

Wat wil jouw organisatie graag bereiken?

We willen graag iets terug doen voor de omgeving waar we in leven. Veel mensen bij Avanade zijn op eigen titel betrokken bij initiatieven, maar we willen dit ook vanuit het bedrijf faciliteren, zodat we met z’n allen wat bij kunnen dragen aan een betere, schonere wereld. We organiseren daarvoor diverse activiteiten, zoals het opknappen van speelplaatsen, het inzamelen van kleding en voedsel, het sporten voor een goed doel en nu dus ook het meedoen aan de Beach Cleanup Tour.

Waarom moeten zoveel mogelijk mensen meedoen aan de Beach Cleanup volgens jullie?

Iedereen die weleens naar het strand gaat, of in de zee zwemt wil dat natuurlijk niet tussen de troep en het plastic doen. De dieren die in de zee leven delen dat sentiment. Het is daarom om meerdere redenen positief om bij te kunnen dragen aan schonere stranden. Daarnaast is het een laagdrempelige manier om een steentje bij te dragen en wordt het natuurlijk gewoon een leuke dag waar je lekker de hele dag buiten op het strand bent!