Wij doen mee omdat... - In gesprek met Seiko Benelux

Kun je jezelf kort voorstellen?

Seiko Benelux is een 100% dochteronderneming van Seiko Watch Corporation, gevestigd in Tokyo, Japan. In de Benelux verzorgt Seiko Benelux de import en distributie van de horlogemerken van Seiko Watch Corporation: Seiko en Lorus en is gevestigd in Schiedam. Ons moederbedrijf, Seiko Watch Corporation, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en niet voor niets is de bedrijfsslogan dan ook “Moving ahead. Touching hearts”. 

Wat doen jullie voor een schone en gezonde Noordzee?

Medewerkers van Seiko Watch Corporation worden geïnspireerd en gestimuleerd om duurzame en innovatieve producten te maken die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van de mens in de breedste zin des woord. Dat Seiko Watch Corporation zaken serieus aanpakt komt met name tot uitdrukking in het omarmen van de 17 Sustainable Development Goals die door de Verenigde Naties tijdens een conferentie in Rio de Janeiro in 2012 zijn vastgesteld. 

Op basis van deze doelen zijn er een 15-tal actiepunten gedefinieerd waarop door de gehele internationale organisatie geacteerd wordt. Als dochteronderneming dragen wij uiteraard ook ons steentje bij door afval te verminderen, gebruik te maken van zoveel mogelijk recyclebaar verpakkingsmateriaal, energieverbruik te beperken en te streven naar een papierloze organisatie.


Waarom doen jullie mee aan de Boskalis Beach Cleanup Tour?

Internationaal is Seiko een samenwerking aangegaan met PADI en de PADI AWARE Foundation waarbij naast een geldelijke bijdrage ook medewerkers gestimuleerd worden om een bijdrage te leveren aan het Marine Debris Program (zee-afval programma). Hierbij wordt niet alleen afval uit de oceaan en zee gehaald maar ook afval verwijdert op de vele stranden en kuststroken. Deelname aan de Boskalis Beach Cleanup Tour is dan ook een logische vervolgstap om zodoende dit programma lokaal ook inhoud te geven. 

Medewerkers van Seiko Benelux alsmede juweliers uit ons dealernetwerk als enthousiaste Seiko fans kunnen deelnemen aan dit programma om zodoende de Noordzee een beetje schoner en gezonder te maken zodat volgende generaties er ook nog van kunnen genieten.