Kun je jezelf kort voorstellen?

Groen is niet alleen onze huiskleur, het kenmerkt ook ons begrip van wereldwijde ecologische en sociale verantwoordelijkheid, die we op alle gebieden omarmen.

Duurzaamheid bij UNGER betekent voortdurende optimalisatie van onze processen op alle niveaus en het naleven van ethische principes.

Het feit dat wij als fabrikant van hoogwaardige reinigingstools de afgelopen jaren meerdere onderscheidingen hebben ontvangen voor onze inzet, bewijst dat verantwoordelijkheid voor het milieu en de maatschappij bij UNGER geen loze belofte is. In 2020 ontvingen wij het duurzaamheidscertificaat ‘Bronze’ van het onafhankelijke ratingbureau EcoVadis. Een duidelijk teken dat wij streven naar voortdurende verbetering en dat deze inspanningen tot succes leiden.
Van productie tot transport is UNGER aantoonbaar bezig met duurzaamheid. Hoe serieus UNGER het centrale vraagstuk van de toekomst van duurzaamheid aanpakt, is op veel manieren binnen het bedrijf te zien. Onze focus ligt onder meer op: Afvalvermijding, logistieke efficiëntie en zorgvuldig gebruik van hulpbronnen. Daar waar mogelijk zorgen we er bij het gebruik van materialen voor zowel UNGER-producten als hun verpakkingen voor dat ze niet alleen gerecycled, maar ook recyclebaar zijn. De belangrijkste bijdrage komt van onze hoogwaardige producten zelf, die een leven lang meegaan en daarom een toonbeeld van duurzaamheid zijn. Dankzij onze op maat gemaakte verpakkingen zijn wij ook bij het verzenden van onze kwaliteitsproducten voorbeeldig milieubewust. Met moderne verpakkingstechnologie die is aangepast aan elke individuele pakketzending, garanderen wij het hoogste niveau van materiaal- en hulpbronnenbehoud. En UNGER staat ook voor duurzame efficiëntie als het gaat om leveringslogistiek en transport. Dankzij onze centrale, lokale productie in Duitsland kunnen we korte transportroutes garanderen en zo het verbruik van waardevolle energiebronnen en de CO2-uitstoot zo laag mogelijk houden.

Waarom doet Unger Global mee aan de Boskalis Beach Cleanup Tour?
Onze bijdrage om op een zo verantwoord mogelijke wijze te produceren zit in ons DNA.

Ook onze medewerkers zijn gearrangeerd en begaan met het milieu. Een beter milieu, begin bij je zelf. Het liefst zien wij natuurlijk een situatie dat er geen vrijwilligers meer nodig zijn. Dat betekent dat de stranden schoon zijn.Het initiatief ondersteunen wij om het thema zwerfafval onder de aandacht te brengen bij de mensen. Wij willen een statement maken dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen en dat afval schadelijk is voor met name de dieren in de oceanen maar ook op land.

Wat zijn de belangrijkste duurzame doelen van Unger?
Als producent nemen wij deze verantwoordelijkheid en stellen wij ons ten doel om het meest passende Footprint te krijgen, waarbij de keten van grondstof tot gebruiker transparant in kaart gebracht wordt.

Waarom moeten mensen meedoen aan de Beach Cleanup Tour?
Het is een kleine moeite om zorg te dragen voor een schone en veilige omgeving. Daarom is de bewustwording als het gaat om het thema afval bij ieder individu zo belangrijk is.

Wat zijn jullie tips voor een schone en gezonde Noordzee?
Signaleringen en pictogrammen op borden aan het strand waarbij de strandopgangen met een radius tevens zijn voorzien van afvalbakken voor gescheiden afval, bijv. Blik, plastic, papier en rest.