Kun je jezelf kort voorstellen?

De Van Lanschot Kempen Foundation is opgericht in 2016 vanuit maatschappelijke initiatieven die al langer bestonden binnen Van Lanschot Kempen, een onafhankelijke vermogensbeheerder. Wij doneren middelen aan projecten op het gebied van kunst & cultuur, (financiële) educatieve vorming, gezonder leven & sociale cohesie door sport. De inzet van handjes of kennis van onze medewerkers bij onze projecten is een voorwaarde voor onze donaties. Dit stimuleert maatschappelijke betrokkenheid, biedt medewerkers de kans om hun tijd en talenten in te zetten en versterkt de band tussen medewerkers. Sinds dit jaar is een duurzame leefomgeving het overkoepelende thema. Dit is in lijn met de Sustainable Development Goals van Van Lanschot Kempen.

Waarom doet de Van Lanschot Kempen Foundation mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour?
Wij doen mee aan de Tour om onze duurzaamheidsdoelen te realiseren. Een gezonde leefomgeving is essentieel voor onze planeet en ons welzijn. Onze deelname zorgt voor actieve betrokkenheid bij het verminderen van plasticvervuiling en het beschermen van onze stranden.

Wat zijn de belangrijkste duurzame doelen van de Van Lanschot Kempen Foundation?
Ons duurzame doel is om te zorgen voor het behoud van de leefomgeving en het ondersteunen van projecten die onze planeet gezonder maken. Dit sluit perfect aan bij de Beach Cleanup Tour en daarom leveren onze medewerkers hier graag een bijdrage aan. Door met elkaar zwerfafval op te ruimen, hopen wij anderen te inspireren om ook duurzame keuzes te maken, bewust te worden van de vervuiling van de leefomgeving en hoe zij zelf in actie kunnen komen voor een schoner milieu.

Waarom moeten mensen meedoen aan de Beach Cleanup Tour?
Je kunt met je deelname aan de Beach Cleanup Tour een directe impact maken op het milieu. Daarnaast maakt het je bewust van de vervuiling van onze leefomgeving. Samen met je collega’s geniet je ook nog eens van een frisse zeebries langs de mooie Noordzee stranden.

Wat zijn jullie tips voor een schone en gezonde Noordzee?
Verminder het gebruik van wegwerpplastic, recycle waar mogelijk, gebruik herbruikbare waterflessen en boodschappentassen, vermijd plastic rietjes en roerstaafjes en gooi afval altijd in de juiste afvalbakken. Educatie en bewustwording zijn ook essentieel om een duurzame mindset te bevorderen.

Samen met andere organisaties en vrijwilligers willen we een blijvende verandering teweegbrengen en ervoor zorgen dat de Noordzee schoon en gezond blijft voor toekomstige generaties.