Wij doen mee omdat...in gesprek met MSPS

Kun je jezelf kort voorstellen?
MSPS Groep B.V. is onderdeel van HAL Investments. MSPS staat voor Medical Software & Processing Services. Onder de MSPS groep vallen verschillende bedrijven die zich gezamenlijk inzetten om het verschil te maken in de zorg, om deze optimaal te laten functioneren en vooral menselijk te houden. De bedrijven zijn gespecialiseerd in processing services, zoals factoring en clearing van zorgdeclaraties (Infomedics en Clearing House Apothekers) en praktijksoftware (Vertimart, GSN en Flexdata). Duizenden zorgverleners in de mondzorg, paramedie, farmacie, medisch specialistische zorg, GGZ en hulpmiddelen profiteren dagelijks van de tomeloze energie en oplossingsgerichtheid van meer dan 400 MSPS medewerkers. Daarmee krijgen zij kostbare tijd terug voor de zorg van hun patiënten.

Alle bedrijven binnen MSPS gaan ervoor om het verschil te maken in de zorg. Om deze optimaal te laten functioneren en vooral menselijk te houden.

Waarom doet MSPS mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour?
MSPS Groep staat midden in de samenleving, daarom vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. In 2023 hebben we het “Voor mekaar” programma geïntroduceerd waarmee we het verschil willen maken voor anderen. Met “Voor mekaar” gaan we het land in en steunen we in 2024 5 goede doelen in Nederland. Onze medewerkers zijn hier nadrukkelijk bij betrokken: zij bepalen welk goed doel onze tijd, aandacht en financiële bijdrage ontvangt.

Wat zijn de belangrijkste duurzame doelen van MSPS?
Samen kunnen en moéten we de veranderingen die nodig zijn voor een betere en gezonde woon-, werk- en leefomgeving bewerkstelligen. Onze purpose is om het verschil te maken in de zorg. Om deze zo optimaal mogelijk te laten functioneren en vooral menselijk te houden. Daar zijn onze primaire processen op gericht.

Maar we kijken ook verder, bijvoorbeeld naar onze footprint en we houden diverse activiteiten en processen tegen het licht. Heel concreet betekent dit bijvoorbeeld dat we steeds meer digitaal gaan factureren en dat de bekende “roze envelop” van Infomedics bij steeds minder mensen op de mat valt. Maar ook hybride werken promoten wij en we kijken of we met de fiets of het openbaar vervoer naar onze kantoren kunnen. Dit doen we elke dag een beetje beter!

Waarom moeten mensen meedoen aan de Beach Cleanup Tour?
Met je deelname aan de Beach Cleanup Tour bereik je direct resultaat: de stranden aan de Noordzee worden schoner. Om grootse resultaten te bereiken, moet je soms klein beginnen. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om collega’s te spreken die je niet dagelijks ziet of spreekt. En wat is dan een betere plek en beter moment dan op het strand?

Wat zijn jullie tips voor een schone en gezonde Noordzee?
Begin bij jezelf. Zorg ervoor dat je je eigen afval netjes opruimt en niet achterlaat. Zo zorgen we met elkaar voor een schone en gezonde Noordzee.