Z1. Cadzand - Groede

01-08-2019
7 km
Cadzand (Moio Beach)
Groede (Paviljoen Puur)
START
10:00

Vandaag is de START van de Boskalis Beach Cleanup Tour 2019!

Zowel op Schiermonnikoog als in Cadzand, vindt vandaag de start plaats van de Boskalis Beach Cleanup Tour 2019! 

Zoals ieder jaar doen we weer iets bijzonders bij de start en daar hebben we jullie hulp weer hard bij nodig! Dit wil je niet missen, dus schrijf je in en help mee!

De hoeveelheid beschikbare plekken op deze etappe is slechts 50 en daarmee één van de meest exclusieve van de Tour. Uiteraard ook de meest Zuidelijke en dat maakt de omgeving en het strand bijzonder. Voor veel mensen is Zeeland een onbekende provincie, maar ze heeft erg veel cultuur te bieden. Denk er eens over na om één of meerdere etappes in Zeeland te combineren met een verblijf in deze prachtige provincie. 

Over de etappe

De etappe van vandaag starten we in Cadzand bij paviljoen Moio Beach, je wordt daar om 10u verwacht en ontvangt dan een lekker bakje koffie of thee. Neem wel van huis je eigen lunchpakket mee, we lunchen met zijn allen op het strand. Na de lunch vervolgen we onze weg naar strandpaviljoen Puur, waar we eindigen onder het genot van een drankje. Wij zorgen ervoor dat je met de bus wordt teruggebracht naar de startlocatie. Je kunt aangeven of je van deze bussen gebruik wil maken in het inschrijfformulier. Je mag ook vertrekken met eigen vervoer, geef dan ‘nee’ aan in het formulier op de vraag of je van het busvervoer gebruik wilt maken.

Nadat je je hebt ingeschreven krijg je van ons een bevestiging met meer informatie. Wil je weten wat handig is om allemaal mee te nemen kijk dan bij praktische informatie. Ook hebben we enkele spelregels, check hier.

Wist je dat?

Cadzand heette vroeger Cadesand en behoort tot de oudste nederzettingen van Zeeuws-Vlaanderen. Cadesand lag op een eiland nabij het natuurgebied het Zwin, en werd omringd door een dijk. Bij de St. Elisabethsvloed stormvloeden in 1394 en 1398 verdwenen grote delen van het eiland van Cadesand weer in zee. Later zijn deze gebieden opnieuw omdijkt.

Wil je graag je hond meenemen? Kijk dan eens bij de speciale Hondenetappe.

Voorinschrijving 2020 NIEUWSBRIEF STICHTING DE NOORDZEE Foto's BBCT2019 RESULTATEN 2019 Nieuws

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!