Ecologiedagen in de Tour 2022

De meeste mensen kennen de Noordzee vooral door het strand en de duinen. Maar de Noordzee zelf kan met haar grijze water ongrijpbaar, donker en ver weg zijn. Terwijl zij een schat aan kleurrijke planten, verrassende vissen en prachtige zeezoogdieren herbergt, ónder het wateroppervlak. Tijdens de Tour van dit jaar nemen we op een aantal etappes een ‘Duik in het diepe’, mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.

Tijdens vier ecologiedagen nemen we je mee in een reis door de bijzondere onderwaterwereld van onze Noordzee. Ecologen van SDN zijn aanwezig samen met experts van andere organisaties om je te vertellen over deze wereld, maar vooral om het te laten zien. Zo hebben we op vier dagen een bijzonder programma voor je gemaakt waar je zonder je in te schrijven aan mee kunt doen. Je hoeft alleen maar te komen.

Dit zijn de ecologiedagen tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour 2022:

Dit doen we samen met Deltares, Stichting Anemoon, Denatuurnatuurlijk en Naturalis. Onder andere gaan we korren en in de aquaria de mooie diertjes bekijken die in de kustzone voorkomen. Kijk voor de verschillende programma’s hier.

Wil je niet wachten en alvast een kijkje nemen, dan hebben we een aantal bijzondere filmpjes voor je klaar staan.

Kustzone

Borkumse stenen

Friese Front

Klaverbank

Doggersbank