"Wij doen mee omdat..." - In gesprek met Liset Rothkrantz-Jansen

Datum: 08-05-2018

De komende weken gaan we in onze rubriek "Wij doen mee omdat..." in gesprek met partners en samenwerkingen van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Vandaag zijn we in gesprek met Liset Rothkrantz-Jansen Productmanager bij SPECIFIC

 

Liset Rothkrantz-Jansen

 

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Liset Rothkrantz-Jansen. Ik ben geboren in de Randstad en ben 40 jaar oud. Sinds 2 jaar woon ik met mijn gezin in de mooie Betuwe. Hier geniet ik met mijn man en 2 dochters van de mooie natuur, vrijheid en vooral van veel vers fruit!. Ik ben een echt hondenmens, inmiddels hebben we onze 4e Rhodesian Ridgeback; een teefje genaamd Nyah. Na een carrière van 12 jaar als gezelschapsdierenarts, zocht ik een nieuwe uitdaging en ben ik bij Dechra Veterinary Products terecht gekomen. Hier ben ik werkzaam als Productmanager voor diergeneesmiddelen en SPECIFIC voedingen.

Wat is jouw link met de Noordzee / plastic soup?

De zee prachtig om te zien en te voelen. In mijn jeugd ging ik vaak naar het strand en de zilte lucht en de wind in je haren is iets wat je altijd bijblijft. Beelden van de Plastic Soup zijn erg imponerend en verontrustend. Omdat ik een echte liefhebber van de natuur ben vind ik deze vervuiling van onze oceanen verschrikkelijk om te zien. “Als we zo door gaan, bevatten onze oceanen in 2050 meer plastic dan vis”, een uitspraak op de website van de Plastic Soup foundation. Dit mogen we natuurlijk nooit laten gebeuren!

Wat wil jouw organisatie graag bereiken?

In onze SPECIFIC voedingen maken we gebruik van vis. Van groot belang is het dus dat de oceanen niet bevuild worden. Door middel van de Circle of Good doneert SPECIFIC 5% van de opbrengst aan goede doelen die zich inzetten voor het milieu. Met Stichting De Noordzee hebben we een doel gevonden dat zich inzet voor het behoud van de oceanen waar onze vis vandaan komt. Daarmee is voor ons de cirkel rond!

Waarom doen jullie mee aan de Beach Cleanup?

Door mee te doen aan de Beach Cleanup Tour laten we zien dat we niet alleen praten, maar ook echt doen! Wij dragen ons steentje bij door middel van de Circle of Good.
Dit doen we door ook dit jaar weer een speciale honden etappe te organiseren. Wij willen namelijk de diereigenaren bereiken en ze kennis laten maken met hetgeen waar wij voor staan.
Dankzij diereigenaren die SPECIFIC aan hun huisdier geven kunnen wij dit namelijk doen en daar zijn we dankbaar voor.
Waarom moeten zoveel mogelijk mensen meedoen aan de Beach Cleanup volgens jullie?
Omdat je niet alleen iets goeds doet voor de natuur, maar ook een geweldige dag op het strand beleeft met veel gezelligheid!

Wil je meelopen met de Hondenetappe op donderdag 9 augustus op de Maasvlakte? Meld je direct aan >

 

Toolkit voor een schoon strand Acties zomer 2020 Geen Tour in 2020 NIEUWSBRIEF RESULTATEN 2019 Foto's BBCT2019

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!