"Wij doen mee omdat..." - in gesprek met Emiel Paaij

Datum: 29-04-2019

Vandaag in onze rubriek "Wij doen mee omdat..." zijn we in gesprek met Emiel Paaij, Underwriting Director Marine bij DUPI Group. Hieronder lees je het interview.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Emiel Paaij, Underwriting Director Marine bij DUPI Underwriting Agencies. Mijn functie houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het verzekeren van schepen en de goederen aan boord van schepen. DUPI Underwriting Agencies is een specialistisch verzekeringsbedrijf en onderdeel van DUPI Group. Buiten het verzekeren van schepen en goederen aan boord, verzekert DUPI Underwriting Agencies o.a. ook bouwprojecten en machines, goederentransport, (bedrijfs)ongevallen, brand en waterschade.

Wat is jouw link met de Noordzee / plastic soup?

Dit initiatief is heel tastbaar voor me, omdat ik als kind vakanties heb doorgebracht aan de Noordzee. Eigenlijk denk ik dat iedereen in Nederland herinneringen heeft aan Nederlandse kust, het strand en de zee. In Wijk aan Zee en IJmuiden huurden mijn ouders een strandhuisje. Daar zaten we dan twee of drie weken in de zomer. Ik zie mezelf nog schommelen naast dat huisje op het strand.

Wij danken ons leven aan de zee. Daar komt al het leven op aarde vandaan. Zonder zee geen transport, geen vis, geen havens. Dat zijn allemaal dingen die belangrijk zijn voor ons als mensheid. Dus daar moeten we zuinig op zijn. Dus als de zee en de oceanen stukje bij beetje vervuild raken, moeten we daar iets op vinden. Elk initiatief dat helpt om die vervuiling tegen te gaan, daar sta ik van ganser harte achter.

Wat wil jouw organisatie graag bereiken?

DUPI wil een duurzame organisatie zijn voor medewerkers en voor klanten. Door het verzekeren van hun belangrijkste middelen, proberen we onze klanten te beschermen tegen rampspoed en zo duurzaamheid te bieden. Die duurzaamheid willen we ook graag toepassen in ons dagelijks leven. Daarom willen we vervuiling van onze zee, ons strand en onze leefomgeving tegengaan.

Waarom doen jullie mee aan de Beach Cleanup?

Dit jaar doen voor het eerst mee. Het initiatief kwam van twee collega’s. Zij attendeerden DUPI op de goede initiatieven van Stichting De Noordzee. Om onze eigen ambities op het gebied van duurzaamheid concreet handen en voeten te geven, doen we graag mee aan de Beach Clean Up. Het is een prachtig voorbeeld voor duurzaamheid binnen ons bedrijf, maar ook voor onze klanten en ons netwerk.

We werken dagelijks met scheepvaart en moeten ons bewust zijn dat teruggeven belangrijk is. Zowel maatschappelijk als financieel. Samen met mijn collega’s wil ik graag tijdens onze etappe als team een steentje bijdragen.

Waarom moeten zoveel mogelijk mensen meedoen aan de Beach Cleanup volgens jullie?

Zoveel mogelijk mensen moeten zich bewust worden van het belang van schone zeeën en stranden. Daarom lopen we met een grote groep collega’s mee tijdens onze etappe van de Beach Clean Up Tour. Niet alleen tijdens deze etappe, maar het hele jaar door, moeten we met elkaar de stranden en onze zee schoonhouden.

Voorinschrijving 2020 NIEUWSBRIEF STICHTING DE NOORDZEE Foto's BBCT2019 RESULTATEN 2019 Nieuws

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!