EtappesAfgelopen zomer hebben we met de Boskalis Beach Cleanup Tour voor de zevende keer de hele Noordzeekust opgeruimd. We startten op 1 augustus in Cadzand en op Schiermonnikoog en eindigden op 15 augustus met twee grote groepen in Zandvoort. Met 2568 deelnemers ruimden we 10991 kilo afval op. Samen hebben we in weer en wind de handen uit de mouwen gestoken voor een schone zee. Lees hier ons persbericht en kijk hier de foto's terug.

Je kunt je nog niet aanmelden voor de Tour van 2020, maar houd vooral onze sociale media in de gaten en meld je aan voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven. Dan kan jij je volgend jaar als eerste inschrijven!Je kunt je nu inschrijven voor de 7de editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. Van 1 tot en met 15 augustus wordt de héle Noordzeekust weer schoongemaakt. Er zijn in totaal 31 etappes. Iedere etappe is zo'n 5 tot 10 km lang en daarbij wordt er zoveel mogelijk afval van het strand opgeruimd. Daarmee laat Stichting De Noordzee zien hoeveel afval er op de stranden ligt en in zee terechtkomt. Doe jij ook mee? Meld je aan voor een of meerdere etappes!

Noord- & Zuidetappes

Per dag worden er twee etappes tegelijkertijd gelopen: één etappe in het noorden en één etappe in het zuiden van het land. Deze staan aangegeven met bijvoorbeeld N1 (noordelijke etappe 1, op 1 augustus) en Z1 (zuidelijke etappe 1, op 1 augustus). Het nummer staat zowel voor de etappe als voor de datum in augustus. Hieronder vind je de etappes en de informatie per etappe, zoals de start- en finishlocatie, de verzameltijd en het aantal kilometer. De noordelijke etappes zijn blauw gekleurd, de zuidelijke etappes oranje. Deze kleuren komen overeen met de kleuren op de kaart.

Inschrijven

Sommige etappes zitten al snel vol. In dat geval staat er op de Eventbrite-pagina 'uitverkocht'. We houden ons aan een maximumcapaciteit per etappe i.v.m. veiligheid en andere praktische overwegingen. Zo blijft het gezellig op het strand.

Let op: we zijn dit jaar overdonderd door de geweldige hoeveelheid inschrijvingen. Op dit moment (24 juli) zijn bijna alle etappes al vol. Je kunt je op dit moment wel nog inschrijven voor de etappes N2 (Schiermonnikoog), N3 (Ameland), Z4 (Westenschouwen), N5 (Terschelling), N6 (Vlieland) en Z6 (Kwade Hoek), Z9 (Maasvlakte), Z11 (Monster) en Z13 (Wassenaar).
Wanneer iemand zich voor een van de andere etappes uitschrijft, komt dat ticket direct weer vrij. Houd de komende weken dus vooral de pagina van je favoriete etappe in de gaten als die vol zit. Het kan goed zijn dat er nog een plekje vrijkomt. Het heeft geen zin om een mail te sturen met de vraag of er nog plek is. 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Beach Cleanup Tour 2019 en Stichting De Noordzee? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief - de ZEEmail.


 

Toolkit voor een schoon strand Acties zomer 2020 Geen Tour in 2020 NIEUWSBRIEF RESULTATEN 2019 Foto's BBCT2019

Samen voor een gezonde zee

Vind je de Beach Cleanup Tour ook belangrijk?
Ondersteun ons eenmalig met een kleine financiƫle bijdrage.
We kunnen je hulp goed gebruiken!

Draag nu bij!